Ladda kroppen med antioxidanter

by Mikaela Bjerring on 1 oktober, 2013 · 2 comments

in Anti-aging, Blogg, Kost, Kosttillskott, Livsmedel

Begreppet antioxidanter betecknar en grupp där många olika näringsämnen ingår. Antioxidanter har alla gemensamt att de förhindrar skadeverkan i kroppen av fria radikaler och är av stor betydelse för ett starkt och välfungerande immunsystem.

Genom att antioxidanter förhindrar flera skadliga processer i kroppen minskar de risken för att drabbas av sjukdomar både nu och längre fram i livet. En del forskning har även visat att antioxidanter kan sakta ner åldringsprocessen genom att bromsa de nedbrytande effekterna på kroppen (1).

Flera ämnen i maten, så kallade bioaktiva ämnen, kan fungera som antioxidanter och en kost med mycket frukt, bär och grönsaker fyller på våra depåer av dessa viktiga ämnen. Det finns idag tusentals identifierade antioxidanter i livsmedel, men de flesta kända växtantioxidanter inaktiveras vid temperaturer mellan 30° C och 100° C  och näringen går då förlorad. Tack vare de fantastiska metoderna som gör det möjligt att extrahera och maximera speciella näringsdelar ur livsmedel, kan vi själva påverka och optimera vår hälsa genom mat och tillskott.

Antioxidant komplex från Helhetshälsa
Antioxidanter har olika effekter och kompletterar varandra. Detta betyder att det är mer effektivt att ta en kombination av olika antioxidanter tillsammans, det är  ju även så vi i oss dem via frukt och grönsaker i kosten. Antioxidant komplex AO12 är ett kosttillskott som innehåller en unik kombination av naturliga antioxidanter, bland annat karotener från alger, flavonoider från druvor och citrusfrukter. Dessa är ett utmärkt komplement till de antioxidanter du får i dig via maten.

Här hittar du Antioxidant komplex AO12

 

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 2 comments… read them below or add one }

1 Ulrika N oktober 9, 2013 kl. 11:00

Jag ser alltid till att fylla kroppen med antioxidanter, både genom kosten och kosttillskott 🙂

Svara

2 Mia Johansson oktober 9, 2013 kl. 11:05

Mycket frukt och grönt och kosttillskott av multivitaminer och extra antioxidanter håller mig frisk och kry 🙂 Även min hud ser och mår så mycket bättre, får ofta komplimanger att jag ser yngre ut än vad jag är. 🙂

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: