Ladda med energi i vintermörkret

by Mikaela Bjerring on 7 november, 2012 · 1 comment

in Blogg, Kost, Meditation, Psykisk hälsa, Stress

När vintermörkret är ett faktum så kan man behöva ladda kroppen med lite extra energi. Genom mindre eller större ändringar i din livsstil och kost kan du komma att känna en radikal skillnad. Många små förändringar kan ge en större förbättring i helhet för ditt välmående!

Kost

Ät en näringstät kost- Mycket grönsaker, bra med protein och nyttiga fettsyror. Skippa snabba kolhydrater så som socker och vitt mjöl. Glöm inte heller att dricka tillräckligt med vatten. Hoppa aldrig över frukost och dela gärna upp dina måltider på 5-6 mindre utspridda mål under dagen än enbart ett par stora.

Ladda med näring

Förebygg trötthet genom att inta extra tillskott av vitaminer, mineraler och Omega-3 fettsyror m.m efter dina behov.

Det finns även flera naturmedel som har uppiggande effekt. Prova till exempel Q10, ginseng, rosenrot och chisandra. Samtliga tillskott kan du läsa mer om:  här

Tänk positivt

Negativa tankar tär på både kraft och humör. Försök fokusera på det positiva istället. Red ut konflikter då detta är väldigt påfrestande på din ork, koncentration och humör. Den negativa energin som kommer från argument och konflikter kan vara förödande och resulterar ofta i en ond cirkel av negativa tankar som slukar din energi.

Skratta

Skratta mer. Även om du känner dig höstdeppig ibland kan du må bättre genom att simulera skratt. Ta varje tillfälle du får att få ett riktigt gott skratt.

Motion

Fördelar med regelbunden motion är många, både fysiskt och psykiskt. Du blir även smidigare och starkare, kroppen får en bättre hållning vilket gör att du andas bättre vilket bidrar till mer energi.

 

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 1 comment… read it below or add one }

1 Palle november 27, 2012 kl. 16:32

Många bra tips – saknar dock eteriska oljors naturliga och positiva påverkan på oss. Med en aromalampa, i badet, i bilen ….

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: