Laktosfri kokos- och chokladglass

by Mikaela Bjerring on 11 juni, 2015 · 4 comments

in Blogg, Kost, Laktosfritt, Recept

Glass hör sommaren till och att göra din egen glass kan många gånger vara godare och hälsosammare då du slipper onödiga tillsatser. Denna glass är gjord på kokosmjölk vilket gör den laktosfri och även äggfri.

Chokladglass gjord på kokosmjölk

Detta behöver du:

Så här gör du:

Tag fram de frysta bananbitarna 5 minuter innan du börjar så att de mjuknar en aning. Lägg de frysta, lätt tinade bananbitarna i en matberedare och mixa dom en aning. Tillsätt kakaopulver, vaniljpulver, kokossocker/honung, kokosolja, kokosmjölk och jordnötssmör och blanda ihop allt. Lägg till slut i kakaonibsen och och mixa snabbt så bitarna slås sönder något. Häll sedan glass smeten i glassformar eller stor form och ställ in i frysen, eller använd en glassmaskin om du föredrar det.

Alla hälsokost-livsmedel i receptet hittar du här

 

 Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 4 comments… read them below or add one }

1 Olivia juni 12, 2015 kl. 09:38

Mums vad gott! 🙂

Svara

2 Tessa juni 12, 2015 kl. 09:46

Vad gott, det ska jag prova! Vad är kakaonibs?

Svara

3 Mikaela Bjerring juni 12, 2015 kl. 10:06

Kakaonibs är bitar av rostade kakaobönor.

Svara

4 Anna J juni 21, 2015 kl. 10:23

Det ska jag prova att göra 🙂

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: