Lindra din huvudvärk på naturlig väg

by Mikaela Bjerring on 21 september, 2013 · 0 comments

in Aromaterapi, Blogg, Huskurer - Husmorstips, Psykisk hälsa, Sjukdomar - Symtom

När man plågas av huvudvärk är det lätt att ta den snabbaste lösningen och ta en smärtstillande tablett. Men det finns alternativa metoder man kan prova som inte inkluderar syntetiska mediciner.

Huskurer för att lindra huvudvärk
Huvudvärk kan uppstå av olika orsaker så som av t.ex. muskelspänningar, vätskebrist, brist av näringsämnen till musklerna, blodkärlen och nerverna. Även miljöförhållanden, infektioner, hormonella förändringar och mental stress kan vara utlösande faktorer.

Huvudvärk kan variera i styrka från ett lätt och kortvarigt obehag till en kraftig värk. Platsen för smärtan varierar från bakom ögonen till tinningarna, pannan till bakhuvudet. Alla kan drabbas av huvudvärk någon gång då och då, men för vissa är det en regelbunden plåga av återkommande svår huvudvärk eller migrän som kan åtföljas av andra symtom.

Lindra huvudvärk på naturlig väg

När man plågas av huvudvärk är det lätt att ta den snabbaste lösningen och ta en smärtstillande tablett. Men det finns alternativa metoder man kan prova som inte inkluderar syntetiska mediciner:

Aromaterapi och och eteriska oljor

  • Vid spänningshuvudvärk kan du pröva lavendel-, mejram-, och kamomillolja som alla har avslappnande egenskaper.
  • Massera försiktigt två droppar eterisk olja längs skallbasen bak i naken, på tinningarna och bakom öronen (Håll oljan på ett säkert avstånd från ögonen).
  • Om huvudvärken orsakats av täppt näsa, täppta bihålor eller allergisk rinit kan du använda pepparmyntolja eller eukalyptus.

Örtmedicin

  • Citronmelissdryck gjort på två färska eller torkade blad i 2 dl vatten med lite honung.
  • Basilikate mot lättare migrän. Koka upp 2 dl vatten. Ta av kastrullen och tillsätt 1 tesked blommor och blad av basilika. Låt dra i 10 minuter. Sila och drick tre koppar dagligen.

Här hittar du olika eteriska oljor

 

 

 KÄLLOR & REFERENSERHuskurer och Botemedel, Sida: 194-195, ISBN, 91-7030-304-5

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: