Lyssna på din kropp!

by Mikaela Bjerring on 31 juli, 2011 · 2 comments

in Blogg, Psykisk hälsa, Sjukdomar - Symtom, Stress

Vi behöver lära oss att lyssna och bli mer lyhörda inför vår kropp. De flesta av oss tar hand om våra materiella saker bättre än vad vi tar hand om oss själva. En bil servar vi regelbundet, och är det något som inte fungerar så är det mer eller mindre en självklarhet att vi inom snarast åtgärdar problemet. Kroppen tar vi dock oftast för givet.

När vi får värk, magont eller huvudvärk så lindrar vi besvären med smärtstillande tabletter. När vi blir stressade ökar vi ofta arbetsbördan istället för att minska den. När vi blir trötta och egentligen bara behöver vila, så dövar vi tröttheten med koffein och energidrycker. Gång på gång, år efter år kör vi över vår kropp på det här sättet, men för eller senare kommer kroppen säga ifrån. När vi sedan får en kronisk åkomma eller sjukdom så blir vi förvånade och undra ”hur det gick till”? ”Varför händer detta mig”?

Om man istället blir mer uppmärksammad på vad kroppen behöver och mår bra av kan man åtgärda obalansen direkt. Ge din kropp den vila, näring och omtanke den behöver och undvik därmed näringsbrister, kroniska besvär och sjukdomar.

Lyssna på din kropp och ta den inte för givet!Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 2 comments… read them below or add one }

1 Anna K juli 31, 2011 kl. 17:34

Jag är nog rätt dålig att lyssna på min kropps behov! behöver bli bättre på det!

Svara

2 Kalle A juli 31, 2011 kl. 17:41

Ja, man brukar ju försöka köra på med livet som vanligt även då man inte mår 100% och tror att det bara ska gå över av sig själv. Men det gör ju inte alltid det!

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: