Må bättre med grönare kost

by Mikaela Bjerring on 27 september, 2013 · 0 comments

in Blogg, Detox-kost, Ekologiskt, Kosttillskott, Superfoods

Forskare och experter världen över eniga om att det är viktigt att vi får i oss tillräckligt med frukt och grönt för optimal hälsa. Svenska och nordiska näringsrekommendationer rekommenderar att vi äter minst 500 gram (5 portioner) frukt och grönsaker per dag (1). En forskning från Social Indicators Research visar att vår mentala hälsa och välmående ökar med antalet frukt/grönt portioner, och att vi bör uppnå minst 7 portioner/dag.

Även om de flesta vet hur viktigt det är att få i sig tillräckligt med näring via en variation av vegetabilier, så får majoriteten av befolkningen inte i sig tillräckliga mängder. Att inta en varierad, näringsrik och hälsosam kost är grunden för optimal hälsa och en förutsättning för att man ska hålla sig frisk, stark och vital. Det är även av betydelse för hur man mår psykiskt och bidrar till högre välbefinnande och bättre prestationsnivå.

Må bättre med grönare kost och supergreens

Må bättre med grönare kost och supergreens

Supergreens

Ett bra komplement till en hälsosam kost när man vill öka sitt intag av grönt är att inta ett tillskott av supergreens. Det är ett välsmakande koncentrat av det bästa från naturens skafferi. Rikt på fibrer, vitaminer, mineraler, antioxidanter m.m. från 37 olika ekologiskt odlade örter, groddar, alger, bär och andra näringsrika växtdelar som torkats vid låg temperatur för att bevara näring och enzymer.

Dosering/tillredning

3 tsk blandas i 2-3 dl vatten, juice eller i en smoothie. Skaka kraftigt eller mixa. För bästa möjliga upptag tas SuperGreens mellan måltider eller 20 minuter innan måltid.  Supergreens passar även utmärkt vid fasta eller detox.

Här hittar du Supergreens

 KÄLLOR & REFERENSER(1) Göteborgs universitet: http://www.uppsatser.se/om/svenska+näringsrekommendationer/

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: