Matsmältning och näringsbrist

by Mikaela Bjerring on 3 juli, 2011 · 0 comments

in Blogg, Kost, Superfoods

Matsmältning och näringsbrist

Matsmältning och näringsbrist

Dålig matsmältning och undermåligt intag av näring leder till näringsbrist och är orsak till de flesta åldersrelaterade sjukdomar och störningar.

Matspjälkning är den kemiska och fysiska process som kroppen använder för att få näring.
 Om inte matsmältningen fungerar som den ska och kan bryta ner essentiella näringsämnen snabbt och effektivt leder detta till riks för näringsbrist. Detta gör då att vi åldras snabbare än nödvändigt.
 Stress kan även försvaga matspjälkningsfunktionen.
 Forskning visar att det finns stark koppling mellan stress, intag av näring och matspjälkningen som kan påskynda åldrandet av kroppen.
 Varje gång vi upplever en stressreaktion flyttas blodcirkulationen bort från matspjälkningsområdet och leds till hjärt-kärl- och nervsystemet som då försvårar matsmältningen och näringsupptaget. Detta problem förvärras ytterligare om kosten från början är fattig på näring och följderna kan med tiden leda till många sjukdomar.

Näringsbrister
När vi lider av näringsbrister bryts kroppen ner snabbare och leder till att vi åldras snabbare både invändigt och utvändigt. 
Många åldersrelaterade sjukdomar orsakas av att vi lider brist på specifika näringsämnen som är nödvändiga för produktion, transport och upptag av hormoner som håller oss unga.
 Ju snabbare vi absorberar och spjälkar näring till våra celler desto mer anti-åldrandehormoner producerar vi, och resultatet blir att vi åldras långsammare.

De flesta människor lider av näringsbrister och näringsobalanser och då menar jag inte enbart näringsbrister i traditionell bemärkelse med svåra bristsjukdomar, utan en näringsbrist som innebär att vi inte får i oss optimala mängder näring. 
Optimala mängder näringsämnen främjar alla våra organ, immunförsvaret, cellförnyelsen och vi kan bättre handskas med både fysisk och psykisk stress.
 En optimal balans av näringsämnen bildar föryngringshormoner och motarbetar åldersprocessen och ger oss mer energi och vitalitet som ger högre livskvalité.

Komplettera din kost
Så det är viktigt att få i sig optimalt med näring för att hålla sig fri från näringsbrister, förebygga sjukdom och bromsa åldrandet. Ett bra alternativ att komplettera sin kost med är en ”Greens” produkt. Denna innehåller  näring från några av de mest näringsrika växter, frukter och grönsaker som finns naturligt. En ”Greens” produkt är rikt på levande enzymer, antioxidanter, mineraler, vitaminer  och annan näring som bildar basiska restprodukter. Dessutom innehåller ”Greens” essentiella fettsyror och samtliga essentiella aminosyror, bioflavonoider, klorofyll m.m. Detta är ett fullständigt balanserat livsmedel/ kosttillskott som innehåller alla näringsämnen kroppen behöver i koncentrerad form. Det består av de mest näringsrika livsmedel som går att finna i naturens skafferi och gynnar bra matsmältning och ger kroppen optimalt med näring.

Du hittar bra ”Greens” produkter via denna länk: Greens produkter- Shopping4net

  Bildkälla: Creative commons.wikimedia.org/wiki/File:Thai_market_vegetables_01.jpg


Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: