Meditation underlättar vardagen

by Mikaela Bjerring on 11 oktober, 2011 · 2 comments

in Alternativ medicin, Blogg, Meditation, Personlig utveckling, Spiritualitet, Stress

Det finns olika former av meditation, men meningen med alla former är att man ska bli mer harmonisk, stilla sitt sinne och få insikt i vem man är.

Med all den press och stress vi dagligen utsätts för så är det lätt att komma i obalans. 
Många känner nog att där inte finns nog med tid på en dag för att få allt gjort. Denna stress gör oss trötta, överarbetade, olyckliga, oroliga, frustrerade vilket påverkar vår hälsa. 
Genom att ta en paus i den stressiga vardagen och avsätta en stund för meditation och avslappning så kan du minska din stress, hitta inre frid och bättre balans.

Meditation underlättar i vardagen

Meditation underlättar i vardagen

Meditation kan hjälpa dig förstå ditt eget sinne, få dina tankar  att gå från negativt till positivt, från frustrerad till fridfull, från olycklig till lycklig. Meditation hjälper dig bli lugnare, mer fokuserad och du får mer gjort under dagen.

Forskning har visat att meditation har flera positiva effekter på hälsan. Bland annat sänker det blodtrycket på ett naturligt sätt, balanserar hormoner, stabiliserar immunsystemet, sänker koncentrationen av stresshormoner i blodet och effektiv meditation kan även minska ditt sömnbehov med ett par timmar per natt. (1)

Meditation behöver varken vara krångligt eller speciellt exotiskt. Vardagsmeditation handlar om att vara här och nu, bli lugnare och mer fokuserad vilket i sin tur leder till förhöjd livskvalité.

Här kan du läsa mer om Meditation

 

KÄLLOR & REFERENSER(1) Peter Wilhelmsson, Lev ung längre, ICA bokförlag. Sidor: 161 ,ISBN: 91-534-2085-3

Bildkälla: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Jain_pindāstha_meditation.jpg


Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 2 comments… read them below or add one }

1 Lis. B oktober 12, 2011 kl. 13:56

Jag skulle verkligen vilja lära mig meditera! Verkar vara så skönt och behagligt!

Svara

2 Anna K oktober 12, 2011 kl. 13:57

Meditation är det bästa!

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: