Motion sänker din ålder

by Mikaela Bjerring on 27 juli, 2011 · 0 comments

in Anti-aging, Blogg

Motion sänker din ålder

Motion sänker din ålder

Kan motion sänka din ålder? Många gerontologer och åldringsforskare har funnit att motion är det närmaste man kan komma ett föryngringspiller.

Motionerar man och är i bra fysisk form, äter en välbalanserad kost och kompletterar med kosttillskott har man via tester visat att dessa människor många gånger är 10-20 år yngre biologiskt och fysiskt än sin kronologiska ålder.

Idealiskt är det att motionera både aerobiskt och anaboliskt för att få den bästa föryngringseffekten och på så sätt sänka den biologiska åldern.
En sund och spänstig kropp bör ha egenskaper som: uthållighet, kraft, styrka, flexibilitet, vighet och även ett bra balanssinne.

Hitta en fysisk aktivitet eller helst ett par olika fysiska aktiviteter som du tycker om! Prova på något nytt, det är utmanade, stimulerande och ger ofta en extra energikick.

Näringstillskott som visat sig effektivt för att förebygga åldrandet är bland annat MSM och pycnogenol 

MSM hittar du här: MSM
Pycnogenol hittar du här: Pycnogenol
Relaterande inlägg: Ungdom är ett tillstånd i hjärnan

Källa: Peter Wilhelmsson (2001) Lev ung längre, ICA bokförlag, ISBN: 91-534-2085-3 Bildkälla:commons.wikimedia.org/wiki/File:Flickr_-_The_U.S._Army_-_82nd_Airborne_Division’s_2nd_Brigade_Combat_Team.jpg


Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: