När du behöver fylla på med antioxidanter

by Mikaela Bjerring on 24 oktober, 2015 · 0 comments

in Blogg, Förkylning, Hälsa, Hälsokost, Immunsystemet

Stress, slarvig kosthållning, hård träning, föroreningar, läkemedel, miljögifter och tillsatser i maten är alla faktorer som kan bidra till ökad bildning av fria radikaler. Dessa kan i sin tur gör att vårt immunförsvar blir försvagat. Ibland behöver vi därför en extra boost av antioxidanter för att stärka vår hälsa.

Antioxidanter i kosten

Fria radikaler och antioxidanter

Fria radikaler är ett samlingsnamn för en stor grupp olika ämnen. De flesta radikaler bildas från det syre som vi andas in. Syre är som vi alla vet livsviktigt för allt liv, och att vår kropp är ordentligt syresatt har en stor betydelse för vår hälsa. När vi andas så kommer syret in i våra kroppar där det sedan transporteras vidare genom blodet till våra celler. I cellerna hjälper syret till att utvinna energi ur maten vi äter. Under denna process bildas vatten och koldioxid och även fria syreradikaler. Fria radikaler är med andra ord en restprodukt som bildas vid ämnesomsättningen.

De fria radikalerna har ett ojämnt antal elektroner och är därför starkt reaktionsbenägna. Det är en sorts aggressiv form av syre som kan skada kroppen om det bildas i för stor mängd och då inte finns tillräckligt med antioxidanter närvarande som kan bekämpa dessa. Vid ett överskott av fria radikaler oxiderar kroppen inifrån vilket gör att vi åldras snabbare. Kroppen rostar då inifrån vilket kan jämföras med metall som rostar när de mister sina elektroner.

Det är här antioxidanterna kommer in och blir vår räddning och skyddar oss mot de fria radikalernas skadliga verkan. Antioxidanterna är ett samlingsnamn för ett stort antal näringsämnen. De kan bildas i kroppen, men framför allt får vi dem genom maten vi äter. En del är vattenlösliga medan andra är fettlösliga. Det är därför vi behöver få oss ett brett spektra av olika antioxidanter för att stärka vårt skydd.

Att få i sig tillräckligt med antioxidanter

En bra, ren, varierad och näringsrik kost är den viktigaste källan för vårt näringsintag. Därefter kan man vid behov komplettera med ett kosttillskott för att ge kroppen lite extra hjälp. Helhetshälsas Antioxidantkomplex är ett tillskott för dig som behöver just en extra boost av skyddande antioxidanter.

Antioxidantkomplex innehåller bland annat C-vitamin, E-vitamin, zink och selen som alla bidrar till att skydda kroppens celler mot oxidativ stress. Vidare innehåller produkten även Bioflavonoider (från citrus), Q-10, alfa-liponsyra, Vindruvkärnextrakt, Betakaroten (från algen Dunaliella salina) och Glutation. Tillsammans utgör alla dessa näringsämnen ett mycket bra skydd mot fria radikaler.

Återförsäljare av Helhetshälsas Antioxidantkomplex hittar du här

Antioxidant komplexViktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: