Naturliga produkter för din hud

by Mikaela Bjerring on 18 december, 2012 · 1 comment

in Anti-aging, Hudproblem, Kroppsvård, Psykisk hälsa

Vår hud utsätts varje dag för stora påfrestningar. Luftföroreningar, stress, dålig kost, sömnbrist, kemikalier och syntetiska ämnen som vi intar och smörjer på vår hud gör varken vår insida eller utsida någon tjänst.

Huden är en porös och genomtränglig barriär mot vår omvärld, det är därmed av stor vikt att vi använder produkter som stärker och inte skadar den. Mycket av det vi smörjer in i huden med tas upp av kroppen. Enbart en vanlig lotion kan innehålla 25 olika syntetiska kemikalier vilket är rätt skrämmande. Så om du har som dålig vana att använda icke naturliga produkter så blir det en otroligt många syntetiska kemikalier du dagligen utsätter din kropp för.

Naturliga hudvårdsprodukter blir allt mer populärt och folk blir allt mer medvetna om vilka fördelar produkter med enbart naturligt innehåll har för hälsan, utseendet och välbefinnandet.

Det finns begränsningar om vad man får säga och inte säga om olika ämnen och dess egenskaper. Men de som använder naturliga produkter vet själva vilka fantastiska resultat det ger. Även vid t.ex. hudproblem så som eksem, psoriasis, rocasia, akne, torr/sprucken hud, och hud som åldrats i förtid kan naturlig hudvård bidra till starkare och friskare hud.

Det finns numera en uppsjö av bra produkter och några av dem vill jag presentera här:

Weleda

Weleda

Weleda

Weleda har tillverkat produkter sedan 1921 och finns i dag i 51 länder världen över. Företaget är världsledande inom antroposofisk medicin och pionjär och marknadsledande inom naturlig ekologisk hudvård. Weleda finns sedan 1958 i Sverige.

Alla produkter är fria från syntetiska konserveringsmedel, färg- och parfymämnen samt från parabener. Ett annat stort plus är att inga av ingredienserna eller de färdiga produkterna testas på djur.

Weledas rena växtextrakt och ingredienser skördas över hela världen, antingen i deras egna trädgårdar eller genom långsiktiga samarbeten med odlare. Weleda samarbetar med lokala bönder och hjälper dem att ställa om sina konventionella jordbruk till långsiktigt hållbara, ekologiska jordbruk. Genom dessa fair trade-avtal erbjuder Weleda både ekonomiskt och socialt stöd till dessa samhällen.

Weledas sortiment är stort; allt från hudvård till babyn, till kroppsvård, ansiktsvård för vuxna, munvård och speciell hudvård för män.

Du kan läsa mer och se alla produkter på hemsidan: Weleda-produkter

Estelle and Thild

Estelle and Thild

Estelle & Thild

Estelle & Thild är svenska, ekologiskt certifierade produkter av Ecocert. De är baserade på vitaminrika milda ingredienser av högsta kvalitet som bevarar hudens naturliga balans.

Estelle & Thild använder endast naturliga och ekologiskt odlade råvaror, där produktionen är miljövänliga, förpackningarna är återvinningsbara, onödiga produktkartonger undviks och inga produkter eller råvaror är testade på djur.

Du kan läsa mer och se alla produkter på hemsidan:  Estelle & Thild

Care of Gerd

Care of Gerd

Care of GERD

Grundarna bakom c/o Gerd är Syskonen Anna-Lena Wiklund Rippert och Johan Wiklund med stor erfarenhet av hudvård, hårvård och alternativ medicin.

Deras produkter innehåller:

  • Ekologiska vegetabiliska oljor som innehåller essentiella fettsyror som är mycket bra för din hud.
  • Ekologiska eteriska oljor av finaste kvalitet.
  • Noga utvalda örter, bär, frö, leror och alla andra ekologiska ingredienser utifrån vilka har olika egenskaper som tillfredställer olika hudtypers behov.
  • Ekologisk hudvård från c/o GERD tillverkas i Sverige och är helt fria från parabener, syntetiska parfymer och mineraloljor.
  • De är emot djurförsök och ställer även dessa krav på samtliga leverantörer.

Du kan läsa mer och se alla produkter på deras hemsida: c/o Gerd Tillverkas i Jokkmokk med ecocertifierade råvaror. Våra aktiva substanser är bärfröoljor från blåbär, hjortron och lingon.

 Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 1 comment… read it below or add one }

1 Kikki Sandström Inspiratör o Coach december 19, 2012 kl. 23:15

Tack för inspirationen!

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: