NLP utbildning – att utveckla din kommunikation

by Mikaela Bjerring on 15 juni, 2015 · 1 comment

in Blogg, Livsstilsförändringar, Mental träning, Personlig utveckling, Relationer

NLP är en effektiv träningsmodell för att utveckla din kommunikation och ditt beteende. Med NLP kan du på så sätt förbättra dina relationer till andra människor i arbetslivet såväl som i ditt privatliv.

NLP utbildning

Vad är NLP (Neuro Linguistisk Programmering)?

NLP står för Neuro Linguistisk Programmering. Neuro är tankar, lingvistik är språket och programmering står för våra invanda mönster. Enkelt kan man förklara NLP som en träningsmodell som utvecklar din förmåga att kommunicera – både verbalt och icke-verbalt. Med en NLP utbildning så kan du förbättra dina relationer med andra människor och på så sätt öppna upp för bättre relationer. Det är praktisk psykologi där du lär dig läsa kroppsspråk och språkmönster, förbättra kommunikation och reaktioner. Du lär dig helt enkelt kommunicera och bemöta människor på ett mer givande sätt.

NLP är idag en träningsmetod som används av allt från ledare av stora internationella företag till personer som jobbar med marknadsföring, försäljning, ledarskap och andra yrken där en bra kommunikation är av stor betydelse. Efterfrågan av kommunikationskonsulter blir allt större, så kanske skulle NLP Practitioner även passa dig som yrke? Oavsett hur du har för avsikt att använda dina NLP kunskaper så  är det ett fantastiskt sätt att utveckla sig som person.

Hur NLP grundades

Lingvistikprofessorn John Grinder och Richard Bandler började på 70-talet studera varför vissa människor kommunicerar bättre än andra, och vad som utgjorde skillnaden?

Grinder och Bandler samlade observationer av hur några extremt framgångsrika psykoterapeuter nådde sina resultat, inte baserat på deras metoder och kunskaper, utan genom att “modellera” deras tillvägagångssätt.

De båda fann mönster i dessa psykoterapeuternas metoder, mönster som kan läras ut till andra genom användning av tekniker och färdigheter, så att andra kan bli lika framgångsrika.

NLP har kommit att utvecklas till en av de största och mest utvecklade psykologiska modellerna i världen när det gäller beteende och kommunikation. Det är också en av de snabbast växande kommunikations- och förändringsmetoderna idag.

Man kan kort och mycket förenklat säga att NLP är en bruksanvisning för hjärnan. Till skillnad från olika terapiformer, som oftast ägnar sig åt uppkomsten av problemen (bakåt i tiden), fokuserar NLP på nuet och att effektivt uppnå varaktiga resultat. NLP fokuserar inte på vad du gör utan på hur du gör det.

NLP är praktisk beteendepsykologi och kan användas bland annat för personlig utveckling, ökad livsglädje och effektivare kommunikation och framgång i arbetslivet.

Vill du läsa några bra böcker om NLP kan jag rekommendera följande:

NLP utbildning

Om du är intresserad av en NLP utbildning så erbjuder t.ex. NLP-online.se en utbildning till NLP Practitioner med internationellt certifikat med en friheten att genomföra kursen helt i din egen takt. Du kan med andra ord klara av kursen även om du jobbar heltid. Mer om denna NLP utbildning kan du läsa om här.

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 1 comment… read it below or add one }

1 Anna J juni 21, 2015 kl. 10:20

Det är en kurs som skulle vara intressant att gå. Ska titta närmare på kursen. Tack för tipset!

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: