Nova Concept – Ekologiskt hela vägen

- I samarbete med Nova Concept -

by Mikaela Bjerring on 18 augusti, 2015 · 4 comments

in Anti-aging, Blogg, Ekologiskt, Hårvård, Kroppsvård, Make up, Naturlig skönhet

Nova Concept är återförsäljare för en rad härliga, ekologiska och naturliga produktmärken. Make-up från märket Zao och produkter för kropp, ansikte och hår från märkena lady Green, NovExpert, Lovea och Kivvi. Här följer några tips på ett par personliga favoriter.

Hudvard-fran-Nova-Concept

Kort om NovExpert

Bakom produkterna Novexpert finns ett helt forskarteam som utvecklat det patenterade ämnet Novaxyline som de fann ha en anti-aging effekt, samtidigt som det motverkar överkänslighet i huden. Novaxyline är ett extrakt som utvinns från en mycket speciell marin planta som ständigt är utsatt för tidvattnet och som har ett unikt skyddssystem för att stå emot angreppen av saltvatten, extrema temperaturskillnader, UV-strålning och uttorkning. NovExpert skapades 2008 och har sedan dess tillverkat naturlig och ekologisk hudvård baseras på tre löften: rena och naturliga produkter, säkra och fria från kända allergener och konserveringsmedel och en dokumenterad effekt på linjer och rynkor genom Novaxyline.

Instant lifting serum från NovExpert

Instant lifting serum är en produkt som jag tycker gör ett mycket bra jobb med att leva upp till sitt namn. Produkten går snabbt in i huden utan att klibba. Efter applicering ser man en märkbar ökad lyster och känslan av en jämnare och lite fylligare hud. En superprodukt! Serumet innehåller bland annat hyaluronsyra, akacia och babobabmärg, c-vitamin och extrakt från hallon, äpple, granatäpple och grönt te samt det naturliga och patenterade ämnet Novaxyline.

The Repulp Cream från NovExpert

Detta är en ansiktskräm som liksom serumet är från märket NovExpert. Det är en produkt med antirynk- och repulpeffekt som stramar upp huden och ger en jämnare struktur. Effekten kommer från två olika Hyaluronsyror som hjälper till att stärka hudens egna fuktreserver och ”fylla ut” fina linjer och rynkor när den absorberas av huden. Novaxyline bidrar till att stärka hudens kollagen och Myrra stimulerar cellförnyelsen.

Zao – Cream to powder Foundation

Zao cream to powder foundation passar dig som vill ha ett naturligt underlag, men som ändå vill täcka skavanker. Produkten har en krämig konsistens som ger lite lyster utan att bli blank. Den håller sig bra hela dagen, vilket jag vill ge den ett stort plus för. Skulle du föredra en flytande foundation eller mineral puder så har Zao ett brett produktsortiment där samtliga produkter såklart är 100 % naturliga och ekologiska.

Produkterna hittar du på Nova Concept webbshop

Relaterade inlägg:

 

{ 4 comments… read them below or add one }

1 Magdalena augusti 20, 2015 kl. 10:28

Zao använder jag, men som flytande foundation. Tycker den är hur bra som helst och den ser väldigt naturlig ut på.

Svara

2 Mikaela Bjerring augusti 21, 2015 kl. 15:32

Tack för tipset! Får kanske prova den nästa gång.

Svara

3 A. Wik augusti 20, 2015 kl. 10:35

Har det märket mascara med? Letar efter någon bra och naturlig som inte fäller.

Svara

4 Mikaela Bjerring augusti 20, 2015 kl. 11:14

Zao har mascara med 🙂 Du hittar den på samma hemsida som de andra produkterna, novaconcept.se

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: