Plastikoperationer är inte alltid ett skönhetsingrepp

by Mikaela Bjerring on 23 augusti, 2012 · 0 comments

in Anti-aging, Blogg

Plastikoperationer är oftast associerat med fåfänga – en förbättring av utseendet för att vara mer attraktiv till sin omgivning, men plastikoperationer är dock inte alltid ett skönhetsingrepp!

Begreppet plastikoperation har blivit ett hett och laddat samtalsämne i Sverige och världen över under de senaste åren. Vissa anser att det är naturligt att vilja förbättra och föryngra sitt yttre medan andra rynkar på näsa åt kirurgiska ingrepp som görs för att förbättra utseendet.

Plastikoperationer är dock inte alltid ett skönhetsingrepp. Plastikkirurgi görs ofta efter svåra olyckor för att försöka återställa en persons utseende. Plastikkirurgi utförs även för att korrigera medfödda defekter, efter brännskador, eller om en person drabbats av en tumör som lämnat efter sig deformationer. Det kan även handla om plastikoperationer som kan förbättra en persons kroppsfunktioner så denna kan leva ett normalt liv.

Personer som har medfödda defekter eller drabbats av deformationer efter olyckor/sjukdomar kan må mycket psykiskt dåligt. Plastikkirurgi kan även många gånger förbättra en persons fysiska hälsa beroende på vad det är för ingrepp. Detta kan i hög grad påverka personens välbefinnande, den sociala kompetensen och livskvalitén. Var gränsen går med plastikkirurgi och vad som är rätt eller fel har vi nog alla olika uppfattningar om, men om det kan ge en person ett bättre liv, starkare självkänsla och självförtroende är väl det ändå det avgörande.

 Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: