Råsaftcentrifug test

by Mikaela Bjerring on 25 november, 2014 · 4 comments

in Blogg, Kost

Ska man investera i en bra hushållsmaskin så gäller det att välja rätt och veta vilka funktioner och egenskaper som man bör uppmärksamma. Här följer lite tips och råd samt vilka råsaftcentrifuger som fått bäst resultat vid olika testpaneler.
Råsaftcentrifug test

Hur fungerar en råsaftcentrifug

I en råsaftcentrifug slungas frukterna och grönsakerna runt, vilket gör att de samtidigt pressas på juice. Färsk råsaft från frukt och grönsaker är ett mycket bra sätt att dagligen få i sig tillräckligt med frukt och grönt och dessutom är det otroligt gott! Har du kinkiga personer i ditt hem som helst petar bort allt grönt som blir serverat? Känner du att du inte får i dig dina dagliga 5-8 portioner av grönt som rekommenderas? Eller är du helt enkelt en person som uppskattar goda frukt- och grönsaksjuicer? Ja då är detta en hushållsmaskin som du kommer att älska!

Vad man bör tänka på när man väljer råsaftcentrifug

Det man bör titta på hos en råsaftcentrifug är att den är enkel att använd, lätt att rengöra, stor matöppning (så du slipper att hacka allt i småbitar), att den har en stark motor (minst 700 watt), stor juicebehållare, att den klarar av både mjuka och hårda grönsaker och frukter. Självklart är det även viktigt att råsaftcentrifugen pressar effektivt så att man får ut maximalt med juice och minimalt med spill.

Jag har gått igenom en del olika tester som gjorts av råsaftcentrifug, och nedan har jag sammanställt en lista på de bästa alternativen och vart du kan köpa dem till ett förmånligt pris.

Råsaftcentrifug test – Expressen

Philips HR 1871-70 hamnade på första plats i Expressens råsaftcentrifug test. Samtliga modeller blev utvärderade efter design, kvalitet, kapacitet, funktionalitet och prisvärde. Bästa pris för denna modell hittade jag här.

Råsaftcentrifug test – Icakuriren

Icakuriren har testat sju råsaftcentrifuger av olika märken och bäst i test blev även där Philips och modellen Philips HR1869 . Den lämnar efter sig ett torrt avfall, vilket tyder på att den fått ut all saft ur frukterna och grönsakerna. Den är dessutom lätt att montera, smidig att använda och lätt att diska diska. Bästa pris för denna modell hittade jag här.

Råsaftcentrifug test – Test.de

Liksom Expressen placerades råsaftcentrifugen Philips HR 1871-70 på 1:a plats. Philips HR1871-70 är en medeldyr råsaftcentrifug. Den är utrustad med en kraftfull motor på 800 watt och är tillverkad i rostfritt stål, vilket ger den lång hållbarhet. Tack vare det stora inmatningsröret på 80 mm så kan hela frukter läggas i maskinen – istället för att ha förarbete som man riskerar med andra råsaftcentrifuger med mindre inmatningsrör. Philips råsaftcentrifug har två hastigheter, vilket gör den lämplig för både hårda och mjuka frukter och grönsaker. Den kan göra upp till 2,5 liter juice på en gång. Den har även en extra pip med droppstopp och avtagbara delar som samtliga går att diska i maskin. Bästa pris för denna modell hittade jag här.

En slutsats som man kan dra är att Philip gjort mycket bra ifrån sig när det gäller råsaftcentrifuger och har här verkligen lyckats med både kvalité och funktion. Även designen tycker jag är tilltalande och ett stort plus är att den gör jobbet utan en massa onödigt spill.

 

 Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 4 comments… read them below or add one }

1 Tove november 26, 2014 kl. 11:06

Jag älskar min råsaftcentrifug och använder den dagligen. Underbart med färsk juice varje dag och barnen älskar det med! En riktigt bra investering!

Svara

2 Sanja N november 26, 2014 kl. 11:07

Denna önskar jag mig i julklapp 🙂

Svara

3 Pernilla Olofsson november 26, 2014 kl. 11:10

Det finns galet många olika modeller på marknaden av råsaftcentrifuger, så denna informationen kom välkommet. Jag har tänkt länge på att köpa en till mig själv och tror även att det kan vara en bra julklapp till svärföräldrarna som numera är väldigt fokuserade på att äta rätt 🙂

Svara

4 Maria Wik december 1, 2014 kl. 10:22

En råsaftcentrifug är något som jag verkligen skulle vilja ha.

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: