Recept på Frozen yoghurt gjort på kokosmjölk

by Mikaela Bjerring on 17 mars, 2015 · 3 comments

in Blogg, Glutenfritt, Kost, Laktosfritt, Livsmedel, Recept, Sockerfritt, Superfoods, Vegetarisk kost

Det är väl inte mycket som kan slå en riktigt god Frozen yoghurt. Detta receptet är gjort utan vitt socker och på hemmagjord kokosyoghurt vilket gör den laktosfri.

Recept på laktosfri frozen yoghurt med kokosmjölk

För att göra din frozen yoghurt så börjar du med att göra din kokosyoghurt. Yoghurt gör man genom att tillsätta bakteriekultur i mjölk. Man låter sedan mjölken stå framme i värmen så att bakterierna växer till sig och fermenterar mjölken vilket då blir till yoghurt.

Detta behöver du till din kokosyoghurt

Gör så här:

Häll kokosmjölken i en skål. Öppna kapseln med probiotika och strö över kokosmjölken. Rör sedan om ordentligt med en plast- eller träslev (Probiotika gillar inte metall). Låt stå på ett varmt ställe övertäckt med en kökshandduk i 24 – 36 timmar. Du vet att den är klar när den smakar syrligt som yoghurt. Vill du snabba på processen så kan du istället sätta skålen i ugnen på 50 grader med ugnsluckan på glänt. Det förkortar processen och brukar bli klar efter 6 – 7 timmar. Så fort du ställer in den i kylen så avstannar processen.

Detta behöver du till din Frozen yoghurt

1. Lägg kokosyoghurten, kokosoljan, bananen, de frusna bären och honung/kokossocker i en mixer och blanda tills du fått en jämn smet.

2. Lägg yoghurtblandningen i en form och frys i minst 1-2 timmar. Ta ut, låt tina upp i minst 10 minuter innan du äter din frozen yoghurt. Skulle du nu ha en glassmaskin så kan du självklart använda den istället.

3. Toppa din frozen yoghurt med hackade nötter, gojibär, kakaonibs eller någon annan topping som dina smaklökar föredrar.

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 3 comments… read them below or add one }

1 Malin mars 25, 2015 kl. 17:30

Ohh, vad gott 🙂

Svara

2 Sonja mars 26, 2015 kl. 19:31

Mummmms! 🙂

Svara

3 Martina B mars 26, 2015 kl. 19:33

Att göra egen kokosyoghurt var intressant så det ska jag prova att göra.

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: