Holistisk hälsa

Kost & Näring

Träning & Återhämtning

EKO & Hållbart

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

 

Kampanjer på passion för hälsa

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com – 

Örthummus är en riktigt välsmakande och fräsch variant av den klassiska kikärtsröran med rötter från det arabiska köket. Bre på fröknäcke, använd som grönsaksdipp eller servera som tillbehör till diverse maträtter.

Recept på örthummus

Exempel på örter

Örterna du använder i hummusen kan du variera efter tycke och smak, men det gäller att skapa harmoni mellan dom. Vissa örter gifter sig bättre med varandra än andra. Här följer några exempel på örter som kompletterar varandra bra, där du kan välja att använda två eller fler.

  • Gräslök, dill, persilja och koriander
  • Basilika, persilja, dragon och gräslök
  • Timjan, oregano, rosmarin, salvia och dragon

 

Ingredienser för örthummus:

Så här gör du:

  1. Börja med att skölja av kikärtorna i ett durkslag.
  2. Mixa tahini och vatten tills krämigt med hjälp av en stavmixer eller matberedare.
  3. Tillsätt kikärtor, vitlök, citronsaft och mixa tills du fått en slät konsistens.
  4. Tillsätt örterna, hampafröolja, spiskummin, örtsalt, svartpeppar och mixa lite lätt under några sekunder tills allt blandats väl.
  5. Lägg upp hummusen i en skål och toppa med lite örter.
  6. Den håller sig bra i kylskåp i en sluten burk i cirka 3 dagar.

 

Relaterade inlägg:

Följ mig på Instagram för mer inspiration för en hälsosam livsstil.

Gilla/följ mig på Facebook där jag fyller flödet med nya inlägg och gamla favoriter.

Du kan även följa mig på Bloglovin och Pinterest där du kan spara inlägg som är intressanta för dig.

4 Kommentarer

  1. Anette

    Tack för receptet! Ska prova. 🙂

    Svara
    • Mikaela Bjerring

      Vad trevligt! Tycker jag du ska. 🙂

  2. Anne

    Ser riktigt krämig och god ut. 🙂

    Svara
    • Mikaela Bjerring

      Krämig och len. Riktigt god blir den. 🙂

Lämna ett svar till Mikaela Bjerring Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Annonser

Facebook

Instagram

Antiinflammatorisk kost

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem. Läs mer…

Höja serotoninet naturligt

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra. Läs mer

Stödja lymfsystemet

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem. Läs mer

L-lysin vid munsår

Munsår som orsakas av herpesviruset är ofarligt, men det kan vara både besvärande och pinsamt. Genom studier har man sett att aminosyran L-lysin potentiellt kan minska antalet utbrott och tiden som munsåret är aktivt. Läs mer

Stödja immunförsvaret

Det finns mycket man kan göra för att stödja sitt immunsystem så det kan fungera effektiv. På så sätt ger man kroppen bra förutsättningar för att kunna strida tillbaka mot inkräktande virus och bakterier. Läs mer…

Stödja tarmfloran och maghälsan

Att magen och tarmsystemet fungerar optimalt och att tarmfloran är i balans är A och O för en bra hälsa. Det påverkar i hög grad immunsystemets utveckling och funktion. Det minskar även risken för  en rad hälsoproblem. Läs mer

Close