Rent kök utan kemikalier

by Mikaela Bjerring on 11 november, 2015 · 0 comments

in Blogg, Ekologiskt, Hushållsprodukter

Köket är en plats där hygien är en viktig faktor, men där man samtidigt inte vill använda starka rengöringsmedel. Konventionella städartiklar innehåller ofta hälsovådliga kemikalier som man definitivt inte vill ha i nära anslutning till mat. Här följer några av mina favoritprodukter för ett rent kök fritt från kemikalier, som är skonsamma för miljön och ofarliga för hälsan.

Ekologiska städprodukter

 

Diskmedel från Attitude

Diskmedel Wildflower från Attitude är ett ekologiskt diskmedel som är mycket drygt och effektivt. Den härliga doftupplevelsen av violblad, ros, iris och hyacint tar dina tankar och sinnen direkt till en sommaräng. Diskmedlet är ekologiskt, miljövänligt, CO2-neutralt och bryts ner snabbt. Det är fritt från enzymer och fosfat och innehåller inga färgämnen. Mer om Attitude diskmedel kan du läsa om här.

Avfettningsmedel från Lilly’s Eco Clean

Avfettningsmedel med citrongräsolja från Lilly’s Eco Clean är ett miljövänligt rengöringsmedel som gör det tuffa jobbet med att ta bort fett och klackfläckar. Så effektivt att det gör jobbet nästintill roligt. Den är 99,9% effektivt mot bakterier och innehåller eterisk olja av citrongräs vilket ger en fräsch doft. Avfettningsmedlet går utmärkt att använda för att göra rent ugn, köksbänkar, kakel, duschväggar, badkar och andra ytor som utsätts för smuts-, fett- och kalkbeläggningar. Mer om Avfettningsmedel från Lilly’s Eco Clean kan du läsa här.

Allrengöringsspray från Lilly’s Eco Clean

Allrengöringsspray från Lilly’s Eco Clean är en klar favorit och finns i två doftalternativ, eukalyptus och citron. Det är en rengöringsspray och ett desinfektionsmedel som är 99,9 % effektivt mot bakterier. Det är ekologiskt, miljövänligt och skonsamt för olika ytor. Du kan rengöra och polera allt från kakel, granit till rostfritt stål, vattenkranar och speglar i kök, badrum och övriga rum i hemmet. Eftersom sprayen är ofarlig att använda i nära anslutning till mat så kan det även användas för rengöring av ugn, kyl och frys. Enkel att använda, naturlig och ofarligt för hälsan och miljön. Mer om produkten kan du läsa om här.

Miljövänliga städtillbehör

För att underlätta städningen så behöver man även bra borstar och svampar etc. Rengöringssvampen med koppar från La droguerie écologique kan jag verkligen rekommendera för rengöring av rostfritt stål då den underlättar jobbet betydligt.

Diskborsten från La droguerie écologique är tillverkad av obehandlat bokträ samt agavefibrer. Huvudet är dessutom utbytbart. Ett solklart miljöalternativ och att den är snygg är ju en extra bonus. La droguerie écologique har även en S-Formad Skurborste som gör ett utmärkt jobb på ytor där man behöver skrubba lite extra.

Dessa härliga städartiklar m.fl. hittar du här.

 

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: