Rent vatten borde vara en grundläggande rättighet för alla

by Mikaela Bjerring on 5 december, 2012 · 0 comments

in Forskning, Vatten – Vattenrening

Rent vatten tar vi i väst som en självklarhet, vilket borde vara en grundläggande rättighet för alla. Ändå saknar nästan en miljard människor rent vatten och två och en halv miljarder har ingen toalett att gå till. Resultatet är förödande och varje dag dör tusentals barn i diarré orsakad av brist på rent vatten och sanitet.

Rent vatten borde vara allas rättighet

Rent vatten borde vara allas rättighet

WaterAid

WaterAid är en ledande oberoende organisation med 30 års erfarenhet som genom konkret bistånd, opinionsbildning och påverkan gör det möjligt för världens fattigaste att få tillgång till rent vatten, sanitet och kunskap i hygien. Dessa tre samordnade insatser är nödvändiga för att nå varaktiga resultat. WaterAid har nära samverkan med myndigheter och lokala partnerorganisationer för att säkerställa att lokala behov blir styrande. Allt detta leder även till att insatserna blir långsiktigt varaktiga.

WaterAid jobbar just nu i 27 länder med olika vatten- och sanitetsprojekt. Nästa mål är att år 2015 se till att ytterligare 25 miljoner människor ha fått tillgång till rent vatten, förbättrad hygien och sanitet. Som ett direkt resultat av deras arbete, och genom att påverka politik och praxis hos regeringar, myndigheter och tjänsteleverantörer kommer det sedan nå ytterligare 100 miljoner människor.

Läkarmissionen – Webaidshop

Sedan 1958 har Läkarmissionen arbetat för att förändra framtiden för utsatta människor. De förmedlar över hundra miljoner kronor varje år till våra olika ändamål, främst hjälpinsatser inom tre huvudområden: Social omsorg, utbildning och självförsörjning.

Här kan du ge en gåva eller starta en egen insamling. Läkarmissionens Webaidshop är Sveriges största biståndsbutik på nätet. Här kan man köpa allt från grisar, får, verktygslådor, vaccinationer och rent vatten till de som verkligen behöver det. Det du köper blir hjälp till självhjälp för fattiga och utsatta människor.

Läs mer om Läkarmissionen och dess arbete på Webaidshop.se

 

KÄLLOR & REFERENSERLäs mer om Läkarmissionens arbete på Webaidshop.se

Läs mer om wateraid och dess arbete på

Wateraid.seBildkälla: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Ugandan_girl_at_well.JPG


Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: