Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Rabatter & Kampanjer

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –

Granola är riktigt gott, men många sorter som man köper i affären innehåller generöst med socker. Genom att rosta sin egen granola så får man koll på vad den innehåller. Den här varianten är glutenfri, fri från raffinerat socker och dessutom lättrostad på en lägre temperatur för att bevara mer näring.

Recept för hälsosam granola

Granola kan göras i oändligt många smakkombinationer. Du kan själv välja vilka gryn, nötter, frön och torkade bär och frukter som du använder och mixa efter tycke och smak. Du kan helt enkelt ta det du har hemma och använda det du tycker är gott, men tänk på mängden torra ingredienser till våta för det gör skillnad på konsistensen. Här följer ett recept på en riktigt god hemmagjord granola.

Detta behöver du:

Gör så här:

  1. Börja med att sätta ugnen på 100 grader.
  2. Blanda ihop alla torra ingredienser i en skål förutom den torkade frukten och bären; nyponpulver, dadlar och gojibär.
  3. Ta en ny skål och blanda ihop alla våta ingredienser; kokosolja, tahini, fibersirap och vatten.
  4. Slå över vätskan över de torra ingredienserna och rör med en sked så att allt blandar sig väl.
  5. Bred ut blandningen på en plåt klädd med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 80-90 minuter tills granolan är krispig och fått en gyllene färg. Till den här mängden granola så kommer du att behöva två plåtar. Rör om ca var 20.e minut så att den rostas jämnt.
  6. Hacka dadlarna i lagom stora bitar.
  7. Låt granolan svalna och blanda till sist i nyponpulvret, de hackade dadlarna och gojibären.

 

Relaterade inlägg:

 

6 Kommentarer

  1. Anja

    Ser riktigt gott ut! Gillar att den är lättrostad. Försöker göra all min mat på lägre temperaturer.

    Svara
    • Mikaela Bjerring

      Tack! Ja tillreda matten på lägre temperaturer gör skillnad för näringsvärdet.

      Svara
  2. Eva

    Tack för tipset! Det ska jag definitivt prova att göra. Ser riktigt gott ut! 🙂

    Svara
  3. Karina

    Ser riktigt gott ut! Fantastiskt fin blogg du har, ska definitivt börja följa dig 🙂

    Svara

Lämna ett svar till Eva Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close