Sheasmör

by Mikaela Bjerring on 12 februari, 2013 · 4 comments

in Blogg, Hudproblem, Kroppsvård

Sheasmörets historia går långt tillbaka i tiden och har använts i Afrika under tusentals år som matfett, skydd mot uttorkning av sol och vind samt för en rad olika hudåkommor.

Sheasmör

Sheasmör

Sheasmöret och oljan utvinns från det fascinerande sheaträdet. Trädet växer vilt och står i ständig grönska. Det växer och trivs bäst i områden med lite regn och är vanligt förekommande i flera områden i Afrika. Det tar 10 år innan trädet bär frukt och därefter alstrar det frukt i över 200 år.

Själva sheasmöret och oljan framställs från trädets frukter, som ”självfaller” från trädet när det mognat och därefter samlas upp från marken. I fruktens kärna finns det åtråvärda smöret.

Sheasmör har länge varit uppskattat för sin skyddande effekt vid torr luft, vind och sol och ger huden både näring och fukt. Den är svagt infektions- och inflammationshämmande, påskyndar hudläkning och ger välbehövlig fukt vid torr, narig, fjällig och sprucken hud. Sheasmöret är även mycket uppskattat bland dem med eksemhud, dermatit, psoriasis , mjäll, svampinfektioner och lugnar huden vid solsveda.(1)

Var snäll mot din hud – använd rena naturliga produkter som får din hud att må bättre!

Här hittar du Sheasmör och andra naturliga produkter

 

 

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 4 comments… read them below or add one }

1 Veronica februari 17, 2013 kl. 15:54

Sheasmör är helt fantastiskt! Känns helt underbart på huden och ger bra med fukt. Sedan jag började använda sheasmör så är min hud inte lika känslig längre och jag får inte längre jobbiga eksem. Jag kan starkt rekommendera shesmör!

Svara

2 Oliva Ericsson februari 17, 2013 kl. 16:04

Håller med föregående talare! Älskar sheasmör och vad det göt för min hud. Speciellt nu på vintern blir min hud lätt torr och behöver bra fukt. På sommaren är sheasmör otroligt skönt efter sol och bad, känns som min solbränna håller bättre när jag använder shesmör. Tack för ett bra inlägg!

Svara

3 Maria februari 17, 2013 kl. 16:05

Tack för tipset! 🙂

Svara

4 Anna W augusti 28, 2013 kl. 10:40

Shesmör är helt fantastiskt! använder det när min hud känns extra torr och efter som och bad. Fungerar även utmärkt på torra händer och fötter.

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: