Skratta dig till en bättre hälsa!

by Mikaela Bjerring on 12 augusti, 2011 · 0 comments

in Alternativ medicin, Blogg, Personlig utveckling

Skratta dig till en bättre hälsa? Jovisst kan man det! I Indien är det vanligt med ”skrattgrupper” – Man träffas ofta en stund på morgonen och skrattar tillsammans, och vem vill inte börja dagen med ett gott skratt! Detta kommer även att automatiskt frigöra mer skratt och positiv energi under resten av dagen!

Skratta dig till en bättre hälsa

Skratta dig till en bättre hälsa

Ett bubblande skratt ökar antikropparna i blodet. Det har även gynnsam effekt på musklerna från mellangärdet och upp, samtidigt som många viktiga inre organ masseras. När du skrattar frigörs endorfiner i hjärnan som fungerar som ett bedövningsmedel vilket har en enorm befriande effekt på stress, ångest och oro m.m.

Personer som skrattar mycket stärker sitt immunförsvar och blir mer sällan sjuka! Det finns dokumenterade fall där personer blivit helt friska från allvarliga sjukdomar med hjälp av att skratta mycket under dagen samt höga doser av C-vitamin.

Bara att få som vana att le mer gör stor skillnad. När du ler stramas ansiktets muskler åt och signaler skickas till hjärnan som då frigör kemikalier som gör oss glada.

Bryt den onda cirkeln av bitterhet, beklagandet, avundsjuka och svartsjuka. Istället, ta varje möjlighet att skratta, var glad för andras framgångar och lycka. Ändra på det som du känner bidrar med negativ energi i ditt liv.

Det är så sant som dom säger, ”ett gott skratt förlänger livet” och samtidigt bidrar det med högre livskvalité, mer ork och positiv energi. Det får dig att se möjligheterna istället för omöjligheterna som i sin tur öppnar nya dörrar…


KÄLLOR & REFERENSER


Klatz, Ronald M och Goldman Roberts, anti-aging Medical Therapeutics, Vol. 11 Health quest Publications, 1998

Peter Wilhelmsson, Lev ung längre, ICA bokförlag, Sida: 168. ISBN: 91-534-2085-3

Bildkälla: Wikimedia-commons, public domain / smileys

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: