Skydda huden och sola säkert

by Mikaela Bjerring on 15 juli, 2011 · 0 comments

in Blogg, Hudproblem

Under sommaren njuter de flesta av solens strålar så fort tillfälle finns. Men hur påverkas egentligen huden av solen? Och vad kan man göra för att skydda sig från solens negativa effekt och sola säkert?

Solens negativa inverkan

Immunförsvaret försvagas – Solens negativa UV-strålar kan försvaga hudens celler och störa cellens DNA. Detta gör att kroppens försvar blir svagare och vi kan dra på oss förkylningar och andra infektioner.

Pigmentering och fläckar  – När vi solar sätts produktionen av melanin igång. Vid överdrivet solande och vid solkänslig hud kan melaninprocessen bli störd och pigmentförändringar samt fläckar skapas.

P-piller och graviditet  – Hormonbalansen påverkas under graviditet eller när man äter p-piller. Kvinnor som äter p-piller samt gravida skall vara speciellt försiktiga med solen eftersom melaninproduktionen kan komma i obalans på grund av en högre hormoninverkan i kroppen. Så kallad graviditetsmask, det vill säga större pigmentförändringar i ansiktet vilket kan vara svåra att bli av med.

Huden åldras –  Experter är eniga om att solens UVA-strålar är en av de främsta orsakerna till att huden åldras för tidigt. UVA-strålarna går ner i cellerna där de kan bryta ned hudens elastin och fibrer som gör huden spänstig och fast.

Rynkor skapas  – UVA-strålarna påverkar också bildandet av fria radikaler vilket gör att huden tappar sin spänst och smidighet och rynkor uppstår.

Solens positiva inverkan

  • Den ger oss värme och ökat välbefinnande.
  • Solen har förmågan att öka vår hjärnaktivitet och stimulera oss.
  • Solen har lugnande egenskaper på vårt sinne.
  • Vår D-vitaminproduktion sätts igång av solens UVB-strålar. Tillräckligt med D-vitamin är essentiellt för att vi ska må bra både fysiskt och psykiskt.

Solens strålar bidrar med mycket gott, men man bör samtidigt se till att skydda sig från dess negativa effekter.

Skydda huden, sola säkert med solar plus

Skydda huden, sola säkert med solar plus

Skydda huden inifrån
Solarplus är ett kosttillskott som innehåller antioxidanter och andra ämnen från naturen som bygger upp ett skydd för huden mot UV-strålning. Solar Plus innehåller även ett urval av naturens egna pigment för att ge din hud en naturlig solbrun nyans och gör att man inte bränner huden lika lätt.

  • Bidrar till att ge huden skydd mot oxidativ stress.
  • Ökar hudens nivåer av naturliga pigment för naturlig solbrun nyans.
  • Minskar risken för rynkbildning orsakad av solen.

När din hud utsetts för solljus, så medför det oxidativ stress på huden som gör att huden skadas och åldras. Solar Plus innehåller därför ett urval av kraftfulla antioxidanter såsom E-vitamin, selen och liponsyra. I synnerhet E-vitamin har visats ha förmåga att skydda mot oxidativa skador. Solar Plus innehåller även naturliga pigment, såsom beta-karoten och lykopen, som bidrar till en djupare solbrun färg. Denna produkt innehåller även ett urval av vitaminer, såsom biotin och zink, som bidrar till upprätthållandet av normal hudhälsa.

Här hittar du kosttillskottet SolarPlus

Skydda huden utefrån
Allt fler blir medvetna om de mindre bra ingredienserna i vanliga solskyddsprodukter. Det har skrivits en hel del om detta både när det gäller hur det förstör miljön och den ökade risken för cancer och övriga hälsorisker. Välj därför naturliga solskyddsprodukter som både skonar miljön, värnar om din hälsa och effektivt skyddar din hud.

Här hittar du naturliga skolskyddsprodukter

 KÄLLOR & REFERENSERProduktfakta och mer information hittar du på [cf]SolarPlus[/cf]

Nyheter24 - nyheter24.se/nyheter/418736-solkram-kan-orsaka-cancer

Ny teknik - nyteknik.se/nyheter/energi_miljo/miljo/article3209470.ece

Läkemedelsvärlden - lakemedelsvarlden.se/zino.aspx?articleID=4681

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: