Sommarens viktigaste accessoar!

by Mikaela Bjerring on 27 april, 2012 · 3 comments

in Sjukdomar - Symtom

Solglasögon är sommarens viktigaste accessoar. Först och främst för att skydda ögonen från de farliga UV strålarna, men för många är det även ett sätt att uttrycka stil och personlighet!

Det första man ska tänka på när man väljer solglasögon är för vilket ändamål man ska ha dom till. Är det för citybruk, bilkörning, sport eller som accessoar? Oavsett är det viktigt att solglasögonen har 100 UV filter och att de sitter bekvämt. För de flesta spelar även stil och färg en stor roll för att öka självkänslan och välbefinnandet.

Solglasögon - sommarens viktigaste accessoar!

Solglasögon – sommarens viktigaste accessoar!

Solens skador visar sig senare i livet
Våra kroppar har den otroliga förmågan att reparera och ersätta skadade celler. När det gäller ögats lins är det dock ett undantag eftersom den aldrig kan ersättas. Av denna anledning kan sjukdomsyttringar som grå starr uppträda som en följd av att linsens proteiner gradvis blivit mer och mer skadade. Dessa skador orsakas ofta av UV-strålning. Tänk på att stark exponering av UV-strålning tidigt i livet ofta inte märks förrän senare i livet. UV-strålning kan även ligga till grund för åldersrelaterad makuladegeneration (”gula fläcken-sjukan”), där ögats makula (den gula fläcken i näthinnans centrum) försämras. Överexponering för solstrålning kan även leda till hudcancer (melanom) på ögonlocken.

Att ligga i solen är avslappnande och njutbart. Det gör gott för både kropp och själ. Solen bidrar till att bilda det viktiga D-vitaminet genom huden och frigör även endorfiner som ökar vårt välbefinnande.
För att kunna njuta obehindrat av solen ska du inte glömma att skydda dina ögon med solglasögon. Vi är i allmänhet väldigt duktiga på att skydda huden med solskyddsfaktor på övriga kroppen, men huden runt ögonen och ögats lins glöms väldigt ofta bort.

Förebygga rynkor runt ögonen
Solen torkar ut den redan tunna och känsliga huden runt ögonen och gör den ännu tunnare. Först märker du bara små rynkor i ögonvrån. Med tiden utvecklas de till allt djupare rynkor. Våra ögon har även en naturlig skyddsreflex som gör att vi kniper ihop dem när vi utsätts för alltför starkt ljus – och följden blir rynkor. Bra solglasögon ger ett snabbt och direkt skydd.
Ta vara på möjligheten att förebygga rynkor och välj ut ett par snygga solglasögon med UV-skydd. Dina ögon och din hud kommer att tacka dig.

På lensway.com finner du ett stort utbud av kvalitets glasögon till bra priser.  Se utbudet på  

Dom säger att våra ögon spegla vår själ, så ta väl hand om dom!

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 3 comments… read them below or add one }

1 Mia Hjelm maj 2, 2012 kl. 07:19

Man tänker nog inte alltid på hur viktigt solglasögon är för att skydda synen och även för att motverka rynkor! Bra artikel!

Svara

2 Carro maj 2, 2012 kl. 07:22

Solglasögon är verkligen sommarens viktigaste accessoar! Och visst ger det en kick till självkänslan att ha snygga brillor 🙂

Svara

3 Kalle maj 2, 2012 kl. 07:27

Bra artikel! Dax nu att skaffa nya solbrillor inför sommaren!

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: