Sömn läker kroppen

by Mikaela Bjerring on 1 juni, 2011 · 0 comments

in Blogg

Bra sömn och drömmar läker kroppen och hjälper hjärnan att sortera information och intryck. utan bra sömn kan vi inte fungera optimalt!. Vid för lite sömn hamnar kroppen under stress och nivån av kortisol minskar som kan leda till depression, utmattning m.m.

Låt kroppen återhämta sig
Det är inget problem för oss att vi i bland känner av stress – bara vi ser till att låta kroppen få återhämta sig. Men oberoende av om denna ”stress” varar fem minuter eller 5 timmar så tar det kroppen ca sex timmar att återhämta sig.
Om kroppen konstant och under en längre tid är utsatt för stress orkar den inte tillverka tillräckligt med kortisol. Detta gör att man blir mer stresskänslig och det är då man kan drabbas av utmattningssyndrom, fibromyalgi och depression.

Sömnen har som känt en läkande verkan. Våra hjärnor blir hela tiden översköljda med information från världens alla hörn. Bästa sättet att rensa ”hårddisken” och sortera all denna information som vi tagit in, är att få tillräckligt med vila och sömn och att vara närvarande här och nu.

Det är framför allt under sömnen som de självläkande krafterna aktiveras. Kroppens förmåga till återhämtning är enorm om vi bara ger den möjlighet. Lika viktigt som det är att få tillräckligt många timmar med sömn, spelar det även en stor roll hur bra vi sover under den tiden och att sömnen blir så ostörd som möjligt.

Vad kan man då göra vid sömnsvårigheter?

Kosttillskottet Natt MerVital innehåller bland annat magnesium och kalcium som är kända för att ge kroppen ro samtidigt som kroppen byggs upp inför nästa aktiva dag.
Här hittar du: Natt MerVita

Kosttillskottet Seretin Forte hjälper dig till en känsla av vällust och avslappning och främjar god sömn. Seretin Forte innehåller extrakt av grönt te som har en lugnande effekt vid stress samtidigt som det är lättare att hålla koncentrationen och fokus.
Här hittar du: Seretin Forte

Sömn läker kroppen

Sömn läker kroppen

Klicka här för att gå till shop för Hälsokost – Kosttillskott

Relaterde inlägg: Sömnen har en helande verkan

Bildkälla: commons.wikimedia.org

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: