Stevia- alternativ till vitt socker

by Mikaela Bjerring on 24 februari, 2011 · 1 comment

in Blogg, Kost

Stevia – framtidens sötningsmedel är en vegetabilisk och naturlig produkt, kalorifri och stabil vid höga temperaturer. Bra alternativ till vitt socker och andra sötningsmedel.

  • Vegetabilisk och naturlig produkt
  • Kalorifri
  • Stabil vid höga temperaturer

Användandet av naturliga sötningsmedel utan tillsatser ökar när man söker gå ifrån syntetiska sötningsmedel med tveksamma hälsoeffekter.

Stevia är framtidens alternativ till socker och andra sötningsmedel. Det är en helt naturlig och vegetabilisk produkt, utan tillsatser, helt utan kalorier, som inte jäser och som kan användas i konserver eller vid matlagning med temperaturer upp till 200° C.

Stevia- alternativ till vitt socker

Stevia- alternativ till vitt socker

Vad är Stevia?
Stevia är en växt vars vetenskapliga namn är Stevia Rebaudiana Bertoni och som har sitt ursprung i Paraguay där den har använts under mer än tusen år av urinvånarna “Guaraní” som sötningsmedel. De kallar växten “kaá-heé” vilket betyder “söt ört”. Det finns mer än 300 olika Stevia-växter i Paraguay och Brasilien.

Den aktiva ingrediens som ger Stevia dess sötma heter Steviosid och är 300 gånger sötare än socker. I en reningsprocess isoleras dessa från andra ämnen som annars kan ge bitter smak.

Stevia har en reningsgrad på 270 grader, vilket motsvarar 95% renhet. Produkten är godkänd för medicinskt bruk. Stevia påverkar inte blodsockernivån, vilket är till stor fördel för diabetiker.

Stevia hittar du här: Stevia – hälsokost

Klicka här för att gå till shop för Hälsokost – Kosttillskott

Produktkälla: http://www.shopping4net.se/Haelsokost/Livsmedel/Diverse/Stevia Bildkälla: commons.wikimedia.org

{ 1 comment… read it below or add one }

1 Tora februari 27, 2011 kl. 12:13

Jag har nyligen fått diagnosen typ-2 diabet och försöker nu ändra min livsstil, äta bättre och motionera.
Jag läser här att Stevia inte påverkar blodsockernivån som andra sötningsmedel kan göra! Jag tycker det är svårt att utesluta allt socker i min kost, så jag ska ta och prova Stevia:) Tack för en bra sida!

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: