Stress och sjukdomar

by Mikaela Bjerring on 7 juli, 2011 · 3 comments

in Blogg, Sjukdomar - Symtom

Stress kan bidra till i stort sätt alla kända sjukdomar. Alla akuta, degenerativa sjukdomar, kroniska sjukdomar , autoimmuna sjukdomar och infektionssjukdomar påverkas av mentala och känslomässiga tillstånd.

Stress är kroppens naturliga reaktion på fara, anspänning eller påfrestning och är inte farlig bara man ser till att kroppen i mellan åt får en chans att återhämta sig.

Den långvariga stressen som vi människor utsätts för är definitivt inte bra för oss. Många sjukdomar kan komma som resultat om vi inte lär oss slappna av. Långvarig stress har allvarlig och skadlig effekt på alla organ, kärlsystem och hormonutsöndringen i kroppen vilket i sin tur kan leda till en rad olika sjukdomar.

Stress och sjukdomar

Stress och sjukdomar

När man lever ett stressigt liv, dricker mycket kaffe eller slarvar med maten ökar behovet av B-vitaminer. B-vitaminer är vattenlösliga och kan inte lagras vilket medför att de måste tillföras genom den dagliga kosten. B-vitaminer behövs för att förbränning och omsättning av kolhydrater, proteiner och fett ska fungera optimalt. Trötthet, stress, blodbrist, irritation, nervositet, sömnlöshet, förstoppning och kolesterolproblem kan alla vara ett uttryck för en simpel B-vitaminbrist.

Kosttillskott av B-vitamin komplex kan då förebygga näringsbrist, öka energin och öka välbefinnandet. B-vitaminer bidrar även till frisk hy, hår och naglar. B-vitamin behovet ökar även när man tränar mycket.

Här hittar du: kosttillskott vid stress
Du kan läsa mer om stress på: Stress

Bildkälla:Public domains-commons.wikimedia.org/wiki/File:Psicosomatica.jpg


Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 3 comments… read them below or add one }

1 Olle Brolin juli 11, 2011 kl. 12:23

Jag var för ett år sedan sjukskriven på grund av stress relaterade besvär, jag gick in i väggen! jag mår bättre nu men är rädda att det ska hända igen så har ändrat min livsstil helt och hållet.

Svara

2 Veronica april 29, 2013 kl. 12:44

Om man äter en multivitamin från holistics, kan man ändå äta B-vitamin komplex eller blir det för mycket då? Jag är mycket stressad och sista halvåret så tror jag stressen satt sig fysiskt. Gnislsar och biter tänder, men blir även mycket sjuk.. Tränar eller har tränat mycket. Försöker nu så gott det går när jag är pigg. Tack på förhand!

Svara

3 Mikaela Bjerring april 30, 2013 kl. 12:45

När du är under mycket stress så förbrukar kroppen mer B-vitaminer så då behöver du även få i dig mer. Du kan ta multivitamin samtidigt med B-komplex.

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: