Tester som visar näringsvärde & näringsbrist

by Mikaela Bjerring on 17 juni, 2015 · 1 comment

in Alternativ medicin, Blogg, Diagnostik, Hälsa

Hur stor koll har du egentligen på om din kosthållning och din träning ger dig de optimala förutsättningarna för prestation och hälsa? Med dessa prover så kan du analysera din träning, dina näringsvärden och eventuella näringsbrister. Du kan få reda på vad som egentligen pågår i din kropp, så att du kan göra de förändringar som krävs för att må optimalt.

Tester som visar näringsvärde och näringsbrist

Många gånger kan det vara svårt att veta vad som faktiskt händer inuti kroppen. Det är inte alltid så lätt att veta vad som saknas och vad skulle kunna optimera din hälsa. Därför vill jag tipsa om OneLab, som är en innovativ tjänst för personer som vill veta mer om hur kost och dieter påverkar dem. Bakom företaget står en rad läkare och näringsexperter som t.ex. den välkända Ola Lauritzson.

OneLab hjälper dig att se vad som händer inuti din kropp och vad som är bra och vad du kan behöva uppmärksamma och förändra. Du får informationen om dina värden av näringsämne och hormoner, så att du kan må ditt bästa, prestera på topp och göra rätt val.

Så här går det till

Gå in på onelab.se och välj vad du vill testa. Därefter skickas en remiss till en läkarmottagning nära dig. Efter att du lämnat provet så analyseras det, och du får resultatet skickat till dig i en rapport med dina värden och dina individuella rekommendationer. Här följer några exempel på prover som du kan göra.

Kostpaketet

Kostpaketet passar den som vill se hur deras kost påverkar hälsan. Du får hjälp med att kartlägga om din kost ger dig all näring som du behöver och om det är något som du bör förändra. Prover: Näringsvärden, Kolesterol, HDL, LDL, Triglycerider, Glukos, HbA1c, Järn och TSH.

Prestationspaketet

Prestationspaketet är för dig som vill förstå dina förutsättningar för att prestera på topp och identifiera flaskhalsar inför en tävling eller intensiv träningsperiod.
Prover: Näringsvärden, Testosteron, Hemoglobin, Kreatinkinas, Magnesium, Ferritin, Glukos och HbA1c.

PRO-paketet

PRO-paketet är för dig som inte vill kompromissa med dina värden och ha en så heltäckande bild som möjligt. I detta paket ingår samtliga våra värden.
Prover: Näringsvärden, Kolesterol, HDL, LDL, Triglycerider, Glukos, HbA1c, Järn, TSH, Testosteron, Hemoglobin, Kreatinkinas, Magnesium, Ferritin, Kortisol och D-vitamin.

Mer om dessa prover och de olika paketen kan du läsa här 

 

 Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 1 comment… read it below or add one }

1 Malin juni 21, 2015 kl. 10:16

Det skulle vara intressant att prova. Är speciellt nyfiken på mina nivåer av magnesium.

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: