Tips om att förebygga eller åtgärda gikt!

by Mikaela Bjerring on 17 februari, 2011 · 2 comments

in Blogg, Sjukdomar - Symtom

Tips om att förebygga eller åtgärda gikt!

Jag fick en förfrågan om vad man kan göra för att åtgärda eller förebygga uppkomsten av gikt. Så här kommer några tips!

Gikt är en ledsjukdom som i de allra flesta fall gör att man plötsligt får ledinflammation som kommer utan förvarning och kan göra mycket ont. Det vanligaste är att män över 40 år drabbas. Oftast drabbas bara en enstaka led, speciellt stortåns inre led.

Inflammationen beror på att det bildas kristaller av urinsyra i leden. Urinsyra bildas normalt i kroppen när kroppen bryter ned en grupp ämnen som kallas puriner. Förhöjda blodvärden av urinsyra kan vara genetiska och/eller dietpåverkade, oftast en kombination av båda.

Genom att undvika olika födoämnen som innehåller bland annat puriner kan många giktattacker hejdas och förebyggas. Det är också en del näringsämnen kan förebygga eller åtgärda gikt som till exempel: Folsyra, B6, Magnesium, Q10 och klorofyll och örter så som djävulsklo och omega3.

Så med rätt kost kompletterat med kosttillskott så finns det möjlighet att hålla sig fri från gikt.

Klicka här för att gå till shop för Hälsokost – KosttillskottViktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 2 comments… read them below or add one }

1 Marie Söderberg/Classic Style februari 17, 2011 kl. 22:39

hej,,bloggare som jag är blev jag såklart genast nyfiken på att kika in på din sida, här finns ju mkt nyttigt..KUL..följer dig även på FB nu..)) ha det gott
Marie

Svara

2 Mikaela februari 17, 2011 kl. 23:19

Hej Marie! Kul att du tycker om hemsidan:) jag var även inne på din blogg, följer dig nu på RSS:)

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: