Vad är mental träning?

by Mikaela Bjerring on 2 augusti, 2011 · 0 comments

in Blogg, Böcker om hälsa, Hjärnan - Minnet, Personlig utveckling

Berika ditt liv och ta ett steg närmare dina mål och drömmar genom mental träning! 

Vad är mental träning?

Vad är mental träning?

1.   Hur du vill att ditt liv ska se ut? För att kunna nå framgång måste du först bestämma dig för vad du verkligen vill, och sedan lägga upp del mål och slut mål. Använd din tid till att tänka på vad du vill ska hända istället för vad du hoppas inte ska hända.

 2.    Visualisera! Föreställ dig att du redan är vid slutmålet. Se dig själv och andra runt omkring dig. Ta till dig känslan av lycka och välbehag av att ha uppnått ditt mål. Ta sedan med dig den känslan och lev den redan nu innan det faktiskt hänt.

 3.    Verbalisera. Beskriv högt för dig själv exakt hur du vill att framtiden ska se ut. Skriv sedan ner det. Är det skrivet i ord, är det lättare att se det som ett faktum och då även att leva upp till det. Men var noga med att inte skriva hur du INTE vill ha det utan hur du faktiskt vill ha det, det är en stor skillnad.

 4.    Skapa en känslomässig koppling. Använd nu det du har visualiserat och verbaliserat och dom tankar, känslor och bilder som du skapat och sätt en stark positiv känsla till allt detta, ju starkare känsla desto bättre.

 5.    Släpp nu taget om det som håller dig tillbaka. Du har nu via den här processen lämnat över ärendet till ditt undermedvetna. Den kraft som håller ditt hjärta slående 100 000 gånger per dygn utan att du behöver tänka på det och som kan få dig att vakna när du vill om du bara ”programmerar” in det kvällen innan (nog har du någon gång sagt till dig själv att vakna en viss tid, sett dig själv vakna vid rätt tid och sedan också gjort det? 🙂

När du har gått igenom alla dessa moment kommer du snart upptäcka att nästan allt runt omkring dig verkar ha någon koppling till det du vill åstadkomma. Det är som om universum konspirerar för att hjälpa den som verkligen har bestämt sig för något specifikt.

Pröva redan nu med att föreställa dig hur nästa möte kommer att gå eller hur du vill att en dejt ska gå med någon speciell. Du kan tillämpa detta på vad som helst, möjligheterna är obegränsade så använda din fantasi, Visualisera, Verbalisera,  lev det…Du kommer att bli förvånad över vilka resultat du kan åstadkomma genom att tänka rätt.

En bra bok om mental träning som jag kan rekommendera är: 103 metoder för mental träning

KÄLLOR & REFERENSERBildkälla: Public domains - http://commons.wikimedia.org/wiki/File:brain.jpg


Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: