Välj dina skönhetsprodukter med omsorg

by Mikaela Bjerring on 3 juli, 2013 · 1 comment

in Blogg, Hudproblem, Kroppsvård


Att framhäva den fysiska skönheten är något som människan eftersträvat sedan tidernas begynnelse. Skönhetsidealen har varierat kraftigt under människans existens och varje år investeras miljardbelopp för att utveckla nya och förbättrade skönhetsprodukter.

För att vårda huden så krävs det både näring inifrån så väl som utifrån. Det räcker inte med ett eller det andra. Huden är kroppens största organ och behöver lika mycket omtanke som resten av kroppen för att må bra.

De flesta kvinnor är noga med att smörja in sin hud morgon och kväll för att hålla den mjuk, återfuktad och för att förebygga förtidiga tecken på åldrandet. Vill man ha långa och fylliga ögonfransar så behöver även dessa lite extra omtanke. Det finns ett gammalt knep att stryka på ricinolja eller mandelolja på fransarna på kvällen innan man lägger sig. Idag finns det även olika ögonfransserum att köpa på t.ex. Swissclinic. Jag har ingen egen erfarenhet utav dessa, men är man intresserad av att prova så ska man se till att välja ett pålitligt märke så som innehåller naturliga ingredienser. Huden runt ögonen är mycket ömtålig så man vill vara försiktig med vad man använder.

Det är ingen tvekan om att utvecklingen av produkter inom skönhetsindustrin går snabbt fram. Kraven är höga och att se utlovade resultat är ett måste för konsumenterna. Det har även de senaste åren visats ett större intresse på kraven att produkterna ska vara så naturliga, ekologiska och miljövänliga som möjligt, vilket jag personligen värderar högt när jag väljer mina hud- och kroppsvårdsprodukter.

Lika viktigt som det är att välja att äta ren och hälsosam mat, lika viktigt är det att inte utsätta kroppen för produkter som innehåller kemikalier, tungmetaller och onaturliga tillsatser. Huden absorberar det vi smörjer in den med. Detta gäller hudkrämer, deoderanter, duschtvål och schampon/balsam och alla andra hygienartiklar. Dessa ämnen kommer in i kroppen (förmodligen ända in på cellnivå). Huden absorberar mycket av det vi stryker på den, så välj dina produkter med omsorg.Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 1 comment… read it below or add one }

1 Karin juli 6, 2013 kl. 10:26

Jag använder enbart naturliga och ekologiska produkter på min hud. Helst ska de även vara rättvise märkta.

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: