Vattenfilter – en investering i din hälsa

by Mikaela Bjerring on 19 mars, 2012 · 3 comments

in Blogg, Hälsa, Sjukdomar - Symtom, Vatten – Vattenrening

Vi blir allt mer hälsomedvetna, och vår förståelse om hur viktigt det är med bra kost, fysisk träning och tillföra kroppen viktiga näringsämnen har ökat markant. Vi har aldrig förr läst innehållsförteckningen på matvaror vi väljer lika noga som idag. Allt fler väljer biodynamiskt odlat, ekologiskt och kravmärkta produkter. Men det vi konsumerar dagligen och det som vår kropp består till största del av blir ofta ignorerat, vatten! Märkligt att vi vet så mycket om vår mat, men så lite om vårt vatten som är vårt viktigaste livsmedel!

Vattnets funktion i kroppen

Vatten innehåller inga kalorier i sig men ger näring och räknas därför som ett näringsämne. Kroppen består av ca 65- 70 % vatten hos en vuxen och ca 75 % hos spädbarn och är inblandat i nästan varje kroppsfunktion som t.ex.;
Vattenfilterkanna

 • Matsmältningen
 • Cirkulationen
 • Transport av näringsämnen
 • Föra ut avfallsprodukter
 • Uppbyggande funktioner
 • Reglering av kroppstemperatur
 • Hjärnfunktionen
 • Är du inte i vätskebalans tappar du orken och får svårt att koncentrera dig

Vårt kommunala dricksvatten

I varje glas vatten du tappar upp kan det finnas en mängd olika föroreningar som t.ex. klor bly, järn, kvicksilver, koppar, arsenik, avlagringar, slam, bekämpningsmedel och läkemedelsrester från mediciner som t.ex. antidepressiva, p-piller och antibiotika och även andra kemikalier. Du förstår säkert att dessa föroreningar påverkar din hälsa negativt. Kvalitén på kranvattnet kan variera och för att få svar på vilka ämnen som finns i kranvattnet hemma hos dig kontakta din kommun.

Kvalitén på vårt kranvatten påverkar självklart vår hälsa!

Faktum är att gamla vattenledningar, kemikalier, tungmetaller, läkemedelsrester, bekämpningsmedel, förändrade normvärden, samt ökande miljöhot har idag stor negativ påverkan på kvalitén av svenskt kranvatten. Eftersom reningsverken inte klarar av att få bort alla skadliga ämnen från vårt kranvatten är det därför upp till oss själva att skaffa vattenrenare, vattenfilter för att få i oss rent kranvatten, något som vi oftast inte blir upplysta om.

Exempel på varför man bör använda vattenfilter hemma

 • Ett bra vattenfilter reducerar snabbt och effektivt många olika kemikalier som till exempel klor, bekämpningsmedel, arsenik, kvicksilver, bensen, tungmetaller som bly, koppar, järn och aluminium, rester av läkemedel, slam, sediment och avlagringar, mm.
 • När du duschar och badar i vatten som passerat ett vattenfilter får du ett naturligt vackrare, mjukare och fräschare hår och hud eftersom du tar bort många föroreningar i vattnet. Man slipper även andas in klorgas och andra kemikalier.
 Tänk på att huden är som en svamp och absorberar mycket av det som huden utsätts för. Filtrerat rent dusch- och badvatten är även skonsamt för ditt barns känsliga hud.
 • Vattenfilter gör vattnet inte bara renare och mjukare, utan tar även bort dålig smak och lukt.
 • Mat, kaffe, te och andra drycker smakar mycket bättre och blir hälsosammare om det blivit filtrerat genom vattenfilter.
 • Vattenfilter är mer än 100 gånger billigare än vatten på flaska. Du slipper  dessutom bära hem och returnera tunga, dyra vattenflaskor. Du och miljön gör en mycket bättre affär.
 • Skölj frukt och grönsaker i filtrerat rent vatten för att reducera föroreningar och undvika hälsorisker (kokning av vatten tar inte bort föroreningar utan enbart mikroorganismer).
 • Vatten renat genom vattenfilter är snällt mot husdjur som kan vara mycket känsliga för till exempel klor.
 • Blommor och växter växer och trivs mycket bättre i ett rent vatten.

Vattenfilter är en riktigt bra investering i din hälsa!

Här hittar du: vatten filter kanna + filter

 

 

 KÄLLOR, REFERENSER & ARTIKLARsvd.se/nyheter/inrikes/fluor-i-dricksvattnet-kan-ge-cancer_498843.svd

kvicksilver.org/9908/bara_vatten.html

clearlyofsweden.se

www.slv.se

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 2 comments… read them below or add one }

1 Tessa april 25, 2012 kl. 14:19

Skrämmande vad som finns i vårt kranvatten! jag kolla själv o göteborg där jag bor och köpte genast vatten filter efter det! Både i badrummet och köket!!! Bra artikel / Kram

Svara

2 Conrad april 25, 2012 kl. 14:20

Man borde kanske skaffa vattenfilter!

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

{ 1 trackback }

Previous post:

Next post: