Holistisk hälsa

Kost & Näring

Träning & Återhämtning

EKO & Hållbart

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

 

Kampanjer på passion för hälsa

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com – 

Ljuvligt goda hemmagjorda chokladtryfflar som dessutom är riktigt snabba och enkla att göra. Denna varianten är vegansk, fri från vitt socker, men självklart har dom fortfarande den där fylliga och krämiga chokladsmaken precis som tryfflar ska ha.

Veganska chokladtryfflar

Ingredienser för chokladtryfflar (cirka 14 st):

Chokladtryfflar - veganska och utan vitt socker

Gör så här:

  1. Hacka chokladen i mindre bitar.
  2. Värm upp kokosgrädden tills den börjar sjuda och ta sedan av kastrullen från värmen.
  3. Tillsätt den hackade chokladen och kokosoljan till kokosgrädden och rör om tills allt har smält samman till en jämn smet. Vill du smaksätta dina tryfflar så gör du det nu.
  4. Ställ in smeten i kylen. Efter cirka 30-40 minuter så kommer den att börja stelna. Håll koll på smeten och rör om lite då och då.
  5. När den är så pass fast att den går att forma gör du små bollar som du rullar i raw kakao.
  6. Förvara dina chokladtryfflar i kylen tills dom ska serveras.
Veganska chokladtryfflar recept

Relaterade inlägg:

 

Följ mig på Instagram för mer inspiration för en hälsosam livsstil.

Gilla/följ mig på Facebook där jag fyller flödet med nya inlägg och gamla favoriter.

Du kan även följa mig på Bloglovin och Pinterest där du kan spara inlägg som är intressanta för dig.

8 Kommentarer

  1. Anja

    Tack för receptet, ser riktigt mumsiga ut!

    Svara
    • Mikaela Bjerring

      Trevligt att du uppskattade det. 🙂

  2. Malin C

    Måste jag bara prova att göra nu till påsk! Tack för tipset. 🙂

    Svara
    • Mikaela Bjerring

      Trevligt att du uppskattade receptet. 🙂

  3. Karro

    Ser fantastiskt goda ut! 🙂

    Svara
    • Mikaela Bjerring

      Tack! 🙂 Dom blir riktigt goda.

  4. Åse

    Goda och enkla…..allt utom själva rullandet i händerna! Det smälte i handflatan, mycket snabbt!

    Svara
    • Mikaela Bjerring

      Ja, man få vara snabb. Det lättaste är att nypa till formen och sen rulla dom slätare i kakaon. 🙂

Lämna ett svar till Anja Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Annonser

Facebook

Instagram

Antiinflammatorisk kost

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem. Läs mer…

Höja serotoninet naturligt

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra. Läs mer

Stödja lymfsystemet

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem. Läs mer

L-lysin vid munsår

Munsår som orsakas av herpesviruset är ofarligt, men det kan vara både besvärande och pinsamt. Genom studier har man sett att aminosyran L-lysin potentiellt kan minska antalet utbrott och tiden som munsåret är aktivt. Läs mer

Stödja immunförsvaret

Det finns mycket man kan göra för att stödja sitt immunsystem så det kan fungera effektiv. På så sätt ger man kroppen bra förutsättningar för att kunna strida tillbaka mot inkräktande virus och bakterier. Läs mer…

Stödja tarmfloran och maghälsan

Att magen och tarmsystemet fungerar optimalt och att tarmfloran är i balans är A och O för en bra hälsa. Det påverkar i hög grad immunsystemets utveckling och funktion. Det minskar även risken för  en rad hälsoproblem. Läs mer

Close