Zonterapi – reflexpunkter

by Mikaela Bjerring on 23 maj, 2011 · 1 comment

in Alternativ medicin, Blogg

Zonterapi är en behandlingsform baserat på teorin om att det finns ”reflexpunkter” på fötterna som korresponderar med organen, funktioner och delar av kroppen. Tryckanlag på dessa punkter anses stimulera flödet av energi genom kroppen, förbättra nervfunktionen och blodförsörjningen. Det lättar även spänningar och stimulerar kroppens organ att fungera bättre och rätt.

Zonterapi- reflexpunkter

Zonterapi- reflexpunkter

Zonterapins historiska bakgrund
Zonterapi är även kallat reflexologi och har praktiserats i årtusenden i västra Asien, Japan och kina. I Egypten visar teckningar i Ankamahors grav i Saqqara- känd som läkarens grav – denna terapi utförd på händer och fötter. Dessa bilder är från år 2330 före Kristus.

Zonterapi i västvärlden
I väst blev zonterapi känt i början på 1900-talet. Den Amerikanska läkaren William Fitzgerald beskrev då 10 kommunikations – kanaler som löper vertikalt genom kroppen från fötterna och händerna till hjärnan.

Fitzgerald fann att han kunde få ansiktet, huvudet och halsen att domna genom att trycka på fingrarna. Fitzgerald efterföljare Eunice Ingham utvecklade hans arbete och utförde zonterapi på tusentals fötter. Han kartlade vilka delar av foten som korresponderade med vilket organ i kroppen.
Idag är zonterapi en av de populäraste formerna av kompletterande behandlingar. Zonterapins läkande förmåga är ännu idag inte vetenskapligt bevisad. Det finns dock många rapporter om dess läkande effekt vid en mängd vardags åkommor så som tjocktarms katarr, IBS, menstruationsbesvär, ryggsmärtor m.m.

Konsultera en zonterapeut
Zonterapeuten arbetar på båda fötter med speciell uppmärksamhet på områden som ömmar eller ger smärta. Detta anses tyda på blockeringar av energi i motsvarande del av kroppen. Man anlägger tryck på de relevanta reflexpunkterna för att frigöra stoppet och bidra till läkning.

Klicka här om du vill gå vidare till shop för Hälsokost – Kosttillskott

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 1 comment… read it below or add one }

1 Tova maj 24, 2011 kl. 14:12

Reflexologi har hjälpt mig mot min kroniska ryggsmärta jag led av i många år 🙂 Jag behöver nu mera inte äta några smärtstillande!!!

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: