Glutenfritt valnötsbröd med nypon

by Mikaela Bjerring on 31 juli, 2017 · 4 comments

in Bakning, Blogg, Glutenfri kost, Glutenfritt, Kost, Recept

Här följer ett recept för ett riktigt gott valnötsbröd med nypon. Ett mjölkfritt och glutenfritt bröd som blir saftigt och gott. Hembakat bröd när det smakar som bäst helt enkelt.

Glutenfritt valnötsbröd med nypon

Detta behöver du (ca 12 bullar):

Gör så här:

  1. Häll upp det fingervarma vattnet i en bunke och smula ner jästen. Rör om tills den lösts upp.
  2. Tillsätt fiberhusken och låt vätska svälla i ca 15 minuter.
  3. Tillsätt kokosolja, honung, salt, nyponpulver, valnötter, havregryn, havremjöl och ca hälften av mjölmixen och arbeta ihop degen med degkrokar. Tillsätt resten av mjölet och fortsätt att bearbeta degen i ca 5 minuter. Glutenfritt bröd behöver oftast en kraftig bearbetning för att bli bra.
  4. Forma degen till ca 12 bullar eller två bröd om du föredrar det, och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt brödet jäsa under bakduk i ca 40 minuter. Se till att det är dragfritt i köket så det jäser bra.
  5. Grädda brödet i ca 35 min i nedre delen av ugnen i 200 grader.
  6. Ta ut brödet ur ugnen och låt det svalna på ett galler under bakduk.

Relaterade inlägg:

»crosslinked«



Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 4 comments… read them below or add one }

1 Malin augusti 11, 2017 kl. 09:55

Tack för receptet, det ska jag prova.

Svara

2 Mikaela Bjerring augusti 11, 2017 kl. 10:05

Riktigt gott blir det. 🙂

Svara

3 Karina L augusti 11, 2017 kl. 14:54

Mums! Det låter ju fantastiskt gott. 🙂

Svara

4 Mikaela Bjerring augusti 11, 2017 kl. 10:07

Det blir riktigt gott. 🙂

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: