Välkommen till Passion för hälsa!

by Mikaela Bjerring

”Resan av tusen mil börjar med ett steg,” sa en gång den gammal filosofen Lao Tzu. Och det är ju verkligen så, oavsett vad det är vi försöker förändra eller uppnå och inte minst när det kommer till hälsan. En liten livsstilsförändring, följt av ännu en tills det blir en hel serie av små hanterbara steg, som till slut bildar en helt ny helhet. På så sätt kan man ändra på sitt beteende, sina vanor och sätta riktning mot ett hälsosammare och friskare liv.

Våra dagliga val bygger vår hälsa

Vår hälsa och vårt välmående är resultatet av våra dagliga val som påverkar oss både på kort och lång sikt. Dessa val inkluderar vad vi äter och den näring vi får i oss, samt hur kroppen kan tillgodo göra sig den. Hur fysiskt aktiva vi är, var vi bor, vilket typ av jobb vi har, människor vi omger oss med och våra relationer till dessa. Det omfattar även våra val av hygienartiklar, allt vi smörjer in på vår kropp och produkter vi använder i vårt hushåll. Det handlar även hur vi reagerar på livets händelser – tankar, känslor och handlingar. Detta och mycket mer påverkar oss dagligen, vilket formar oss till den vi är och hur vi mår. Dina vanor och livsstil idag kommer i framtiden hjälpa eller stjälpa hälsan i proportion till visdomen av dessa val.

Kroppens fantastiska förmåga att självläka

Om man blickar upp mot stjärnhimlen en riktigt mörk kväll, så kan man förhoppningsvis se delar av galaxen. En del av den oändlighet som vi omges av, den enorma storheten i skapelsen. Våra kroppar är precis lika avancerat uppbyggda som universum. Det är nästan obegripligt att förstå att vi är en sky av partiklar som saknar massa, och att avståndet mellan atomernas partiklar i vår kropp är lika stort som avståndet mellan stjärnorna och dess planeter. Det som skapar yta och fasthet hos en kropp är alltså inte partiklarna i sig, utan de elektromagnetiska fält som binder samman atomerna. Det är nästan svårt att sätta sig in i vilken enorm energi som då finns runt allt levande. Materians minsta element är inte bara partiklar utan samtidigt också energivågor. Några av dem har förmågan att befinna sig på flera ställen samtidigt. Under en mikrosekund prövar elektronen möjligheten till olika positioner och under detta ögonblick är alla möjligheter lika verkliga. Det är just denna möjlighet som är så fantastisk och som gör att vi kan ta tillvara på kroppens självläkande krafter.

Om vi ger vår kropp tillräckligt med näring, motion, skyddande ämnen, återhämtning, mental balans och harmoni, så har den en enorm förmåga att läka sig själv. Kroppen strävar alltid mot balans och hälsa. Alla signaler och symtom som smärta, feber, inflammationer, infektioner etc. är kroppens sätt att säga till oss att något är fel och att vi måste göra vissa förändringar. Om vi bara ger vår kropp de rätta förutsättningarna, så ser den själv till att hålla en bra balans och fungera optimalt.

Hälsoarkivet

Till vänster hittar du en meny med olika kategorier. Där kan du hämta information om näringsämnen, livsmedel och hälsoprodukter. Du kan även läsa om olika symtom, kroppssystem, kosthållningar och mycket mer som rör vår fysiska, psykiska och själsliga hälsa. Jag länkar även till produkter som jag tycker är värda att lyfta fram och tillförlitliga återförsäljare för dessa.

Bloggen

På bloggen skriver jag om allt möjligt som rör hälsan ur ett holistiskt synsätt, dvs. helhetshälsan. Att må bra i både kropp, hjärna och själ – på ett fysiskt, psykiskt, emotionellt, psykosocial och själsligt plan. Använd sökfunktionen eller gå till högermenyn till kategorier om det är något speciellt du söker. Du kan gå direkt till bloggen här

Nyhetsbrevet

Nyhetsbrevet skickar jag ut en gång i veckan. Genom det kan du hålla dig uppdaterad om vad som är nytt på bloggen, delta i tävlingar som jag regelbundet anordnar, samt ta del av kampanjer och nyheter. Du välkommen att skriva upp dig för nyhetsbrevet här.

Samarbeten

Jag är öppen för samarbeten med företag som erbjuder tjänster, eller produkter som kan vara intressant för mig och mina läsare. Jag är dock väldigt selektiv och är bara intresserad av att lyfta fram produkter som jag kan stå för. Mina åsikter är aldrig köpta! Vid intresse kontakta mig via info@passionforhalsa.se