Välkommen till Passion för hälsa!

by Mikaela Bjerring

”Resan av tusen mil börjar med ett steg,” sa en gång den gammal filosofen Lao Tzu. Och det är ju verkligen så, oavsett vad det är man försöker förändra eller uppnå och inte minst när det kommer till hälsan. En liten livsstilsförändring, följt av ännu en tills det blir en hel serie av små hanterbara steg, som till slut bildar en helt ny helhet. På så sätt kan man ändra på sitt beteende, sina vanor och sätta riktning mot ett hälsosammare och friskare liv på ett hållbart sätt.

Om man blickar upp mot stjärnhimlen en riktigt mörk kväll, så kan man förhoppningsvis se delar av galaxen. En del av den oändlighet som vi omges av, den enorma storheten i skapelsen. Våra kroppar är precis lika avancerat uppbyggda som universum. Det är nästan obegripligt att förstå att vi är en sky av partiklar som saknar massa, och att avståndet mellan atomernas partiklar i vår kropp är lika stort som avståndet mellan stjärnorna och dess planeter. Det som skapar yta och fasthet hos en kropp är alltså inte partiklarna i sig, utan de elektromagnetiska fält som binder samman atomerna. Det är nästan svårt att sätta sig in i vilken enorm energi som det då finns runt allt levande. Materians minsta element är inte bara partiklar utan samtidigt också energivågor. Några av dem har förmågan att befinna sig på flera ställen samtidigt. Under en mikrosekund prövar elektronen möjligheten till olika positioner och under detta ögonblick är alla möjligheter lika verkliga. Det är just denna möjlighet som är så fantastisk och som gör att vi kan ta tillvara på kroppens självläkande krafter.

Om vi ger vår kropp tillräckligt med näring, motion, skyddande ämnen, återhämtning, mental balans och harmoni, så har den en enorm förmåga att läka sig själv och hålla sig frisk. Kroppen strävar alltid mot balans och hälsa. Alla signaler och symtom som smärta, feber, inflammation, infektioner etc. är kroppens sätt att säga till oss att något är fel och att vi måste göra vissa förändringar. Om vi bara ger vår kropp de rätta förutsättningarna, så ser den själv till att hålla en bra balans och fungera optimalt.

Bloggen

På bloggen skriver jag om allt möjligt som rör hälsan ur ett holistiskt synsätt, dvs. helhetshälsan. Att må bra i både kropp, hjärna och själ – på ett fysiskt, psykiskt, emotionellt, psykosocial och själsligt plan. Använd sökfunktionen eller gå till högermenyn till kategorier om det är något speciellt du söker. Du kan gå direkt till bloggen här

Hälsoarkivet

Till vänster hittar du en meny med olika kategorier. Där kan du hämta information om näringsämnen, livsmedel och hälsoprodukter. Du kan även läsa om olika symtom, kroppssystem, kosthållningar och mycket mer som rör vår fysiska, psykiska och själsliga hälsa. Jag länkar även till produkter som jag tycker är värda att lyfta fram och tillförlitliga återförsäljare för dessa.

Nyhetsbrevet

Nyhetsbrevet skickar jag ut en gång i veckan. Genom det kan du hålla dig uppdaterad om vad som är nytt på bloggen, delta i tävlingar som jag regelbundet anordnar, samt ta del av kampanjer och nyheter. Du är välkommen att skriva upp dig för nyhetsbrevet här.

Samarbeten

Jag är öppen för samarbeten med företag som erbjuder tjänster, eller produkter som kan vara intressant för mig och mina läsare. Jag är dock väldigt selektiv och är bara intresserad av att lyfta fram produkter som jag kan stå för. Mina åsikter är aldrig köpta. Vid intresse är ni välkomna att kontakta mig via info@passionforhalsa.se