– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –
Här följer ett recept på riktigt goda glutenfria tunnbröd som kan användas till wraps, istället för tortillas eller avnjutas med goda pålägg. Definitivt en stor vinnare bland glutenfria bröd, som jag är säker på att hela familjen kommer att tycka om.
Ingredienser (cirka 24 st):
- 50 g jäst
- 12 dl vatten
- 4 msk smakneutral kokosolja
- 4 msk fiberhusk
- 3 dl bovetemjöl
- 6 dl glutenfri mjölmix
- 2 dl glutenfritt havremjöl
- 2 tsk havssalt
Gör så här:
- Mät upp fingervarmt vatten och olja i en skål. Smula ner jästen och låt den lösas upp.
- Ta en ny skål och mät upp alla torra ingredienser och blanda ihop dom väl.
- Tillsätt mjölblandningen till degvätskan och jobba ihop degen med degkrokar i cirka 10 minuter.
- Låt sedan degen jäsa i 60 minuter under bakduk.
- Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och dela upp den i 24 bitar.
- Kavla ut varje bröd till en tunn och rund kaka.
- Hetta upp en stekpanna på medelhög värme.
- Grädda bröden i en het och torr stekpanna i cirka 3 minuter på varje sida. Bröden ska få en lätt ljusbrun färg och kommer att puffa upp något om du gör dom tillräckligt tunna.
- Du kommer att behöva torka ut stekpannan med hushållspapper mellan varje bröd för att få bort mjölresterna. Beroende på vilken typ av stekpanna du använder så kan du även behöva skölja ut den emellanåt.
- Låt dom stekta bröden svalna på ett galler under bakduk.
- Bröden är godast lätt uppvärmda och går utmärkt att frysa.
Så goda dom ser ut! Ska definitivt prova! Tack för receptet. 🙂
Tycker dom blev riktigt lyckade! 🙂
Mums vad goda dom ser ut! Det verkar inte så svårt heller. Det ska testas i helgen.
Låt mig gärna veta vad du tyckte. 🙂