Holistisk hälsa

Kost & Näring

Träning & Återhämtning

EKO & Hållbart

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

 

Kampanjer på passion för hälsa

Recept på glutenfritt tunnbröd

av | apr 10, 2016 | Blogg, Kost & Näring, Recept - veganska & vegetariska | 4 Kommentarer

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –

Här följer ett recept på riktigt goda glutenfria tunnbröd som kan användas till wraps, istället för tortillas eller avnjutas med goda pålägg. Definitivt en stor vinnare bland glutenfria bröd, som jag är säker på att hela familjen kommer att tycka om.

Recept på glutenfritt tunnbröd

Detta behöver du till 24 st:

Gör så här:

  1. Mät upp fingervarmt vatten och olja i en skål. Smula ner jästen och låt den lösas upp.
  2. Ta en ny skål och mät upp alla torra ingredienser och blanda ihop dom väl.
  3. Tillsätt mjölblandningen till degvätskan och jobba ihop degen med degkrokar i cirka 5 minuter.
  4. Låt sedan degen jäsa i 60 minuter under bakduk.
  5. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och dela upp den i 24 bitar.
  6. Kavla ut varje bröd till en tunn och rund kaka. Du kommer att behöva rätt så mycket mjöl för utbakningen annars kommer det vara svårt att kavla ut.
  7. Hetta upp en stekpanna på medelhög värme.
  8. Grädda bröden i en het och torr stekpanna i cirka 3 minuter på varje sida. 
Bröden ska få en lätt ljusbrun färg och kommer att puffa upp något om du gör dom tillräckligt tunna.
  9. Du kommer att behöva torka ut stekpannan med hushållspapper mellan varje bröd för att få bort mjölresterna. Beroende på vilken typ av stekpanna du använder så kan du även behöva skölja ut den emellanåt.
  10. Låt dom stekta bröden svalna på ett galler under bakduk.
  11. Bröden är godast lätt uppvärmda och går utmärkt att frysa.

 

Relaterade inlägg:

Följ mig på Instagram för mer inspiration för en hälsosam livsstil.

Gilla/följ mig på Facebook där jag fyller flödet med nya inlägg och gamla favoriter.

Du kan även följa mig på Bloglovin och Pinterest där du kan spara inlägg som är intressanta för dig.

4 Kommentarer

  1. Sarah

    Så goda dom ser ut! Ska definitivt prova! Tack för receptet. 🙂

    Svara
    • Mikaela Bjerring

      Tycker dom blev riktigt lyckade! 🙂

  2. Kerstin

    Mums vad goda dom ser ut! Det verkar inte så svårt heller. Det ska testas i helgen.

    Svara
    • Mikaela Bjerring

      Låt mig gärna veta vad du tyckte. 🙂

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Antiinflammatorisk kost

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem. Läs mer…

Höja serotoninet naturligt

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra. Läs mer

Stödja lymfsystemet

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem. Läs mer

L-lysin vid munsår

Munsår som orsakas av herpesviruset är ofarligt, men det kan vara både besvärande och pinsamt. Genom studier har man sett att aminosyran L-lysin potentiellt kan minska antalet utbrott och reducera tiden som munsåret är aktivt. Läs mer

Stödja immunförsvaret

Det finns mycket man kan göra för att stödja sitt immunsystem så det kan fungera normalt och effektiv. På så sätt ger man kroppen bra förutsättningar för att kunna strida tillbaka mot inkräktande virus och bakterier. Läs mer…

Stödja tarmfloran och maghälsan

Att magen och tarmsystemet fungerar optimalt och att tarmfloran är i balans är A och O för en bra hälsa. Det påverkar i hög grad immunsystemets utveckling och funktion. Det minskar även risken för  en rad hälsoproblem. Läs mer

Close