– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –
Dessa bovetefrallor är naturligt glutenfria och lätta att baka. Dessutom får dom en riktigt god smak och fin konsistens. En stor favorit bland glutenfria bröd som garanterat kommer att vara uppskattade av hela familjen.
Smula ner jästen i en bunke, tillsätt vattnet och låt jästen lösas upp.
Tillsätt alla de torra ingredienserna: havssalt, bovetemjöl, durramjöl, chiafrön och fiberhusk.
Jobba ihop degen med degkrokar under 5-7 minuter tills du fått en jämn och fin deg. Glutenfria degar behöver en längre bearbetning för att bli bra än glutendegar, så korta inte ner på tiden.
Täck över bunken med en handduk och låt degen jäsa under 20 minuter.
Forma bullar av degen och lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper. Pudra sedan över lite bovetemjöl så dom får en fin yta.
Låt bullarna jäsa i cirka 90 minuter under bakduk. Se till att det är varmt och dragfritt i köket så att dom jäser ordentligt.
Värm upp ugnen till 225 °C och grädda i cirka 20 min i mitten av ugnen.
När bullarna är färdiggräddade så flyttar du över dom till ett galler. Som med många glutenfria bröd behöver dom svalna helt för att få rätt konsistens innan dom är redo att ätas.
Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här
Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem. Läs mer…
Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra. Läs mer…
Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem. Läs mer…
Munsår som orsakas av herpesviruset är ofarligt, men det kan vara både besvärande och pinsamt. Genom studier har man sett att aminosyran L-lysin potentiellt kan minska antalet utbrott och reducera tiden som munsåret är aktivt. Läs mer…
Det finns mycket man kan göra för att stödja sitt immunsystem så det kan fungera normalt och effektiv. På så sätt ger man kroppen bra förutsättningar för att kunna strida tillbaka mot inkräktande virus och bakterier. Läs mer…
Att magen och tarmsystemet fungerar optimalt och att tarmfloran är i balans är A och O för en bra hälsa. Det påverkar i hög grad immunsystemets utveckling och funktion. Det minskar även risken för en rad hälsoproblem. Läs mer…
Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi antar att du är okej med det, men du kan välja bort om du vill. AccepteraRejectLäs mer
Integritetspolicy & Cookiepolicy
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Åhh, vad goda dom ser ut! Dom ska jag prova att baka. 🙂
Ser goda ut 🙂
Alltid roligt att prova nya glutenfria brödrecept. Ska testa.
Mums 🙂
Kan jag utesluta chiafröna?
Det går bra att utesluta chiafrön om du föredrar det.