Holistisk hälsa

Kost & Näring

Träning & Återhämtning

EKO & Hållbart

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

 

Kampanjer på passion för hälsa

Recept på glutenfria bovetefrallor

av | jan 14, 2016 | Blogg, Kost & Näring, Recept - veganska & vegetariska | 6 Kommentarer

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –

Dessa bovetefrallor är naturligt glutenfria och lätta att baka. Dessutom får dom en riktigt god smak och fin konsistens. En stor favorit bland glutenfria bröd som garanterat kommer att vara uppskattade av hela familjen.

Recept på glutenfria bovetefrallor

Detta behöver du (ca 16 st):

Gör så här:

  1. Smula ner jästen i en bunke, tillsätt vattnet och låt jästen lösas upp.
  2. Tillsätt alla de torra ingredienserna: havssalt, bovetemjöl, durramjöl, chiafrön och fiberhusk.
  3. Jobba ihop degen med degkrokar under 5-7 minuter tills du fått en jämn och fin deg. Glutenfria degar behöver en längre bearbetning för att bli bra än glutendegar, så korta inte ner på tiden. 
  4. Täck över bunken med en handduk och låt degen jäsa under 20 minuter.
  5. Forma bullar av degen och lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper. Pudra sedan över lite bovetemjöl så dom får en fin yta.
  6. Låt bullarna jäsa i cirka 90 minuter under bakduk. Se till att det är varmt och dragfritt i köket så att dom jäser ordentligt.
  7. Värm upp ugnen till 225 °C och grädda i cirka 20 min i mitten av ugnen.
  8. När bullarna är färdiggräddade så flyttar du över dom till ett galler. Som med många glutenfria bröd behöver dom svalna helt för att få rätt konsistens innan dom är redo att ätas.

 

Fler glutenfria recept hittar du här

 

Relaterade inlägg:

Följ mig på Instagram för mer inspiration för en hälsosam livsstil.

Gilla/följ mig på Facebook där jag fyller flödet med nya inlägg och gamla favoriter.

Du kan även följa mig på Bloglovin och Pinterest där du kan spara inlägg som är intressanta för dig.

6 Kommentarer

  1. Laila H

    Åhh, vad goda dom ser ut! Dom ska jag prova att baka. 🙂

    Svara
  2. Anja W

    Ser goda ut 🙂

    Svara
  3. Kalle

    Alltid roligt att prova nya glutenfria brödrecept. Ska testa.

    Svara
  4. Karina

    Mums 🙂

    Svara
  5. Cecilia

    Kan jag utesluta chiafröna?

    Svara
    • Mikaela Bjerring

      Det går bra att utesluta chiafrön om du föredrar det.

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Antiinflammatorisk kost

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem. Läs mer…

Höja serotoninet naturligt

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra. Läs mer

Stödja lymfsystemet

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem. Läs mer

L-lysin vid munsår

Munsår som orsakas av herpesviruset är ofarligt, men det kan vara både besvärande och pinsamt. Genom studier har man sett att aminosyran L-lysin potentiellt kan minska antalet utbrott och reducera tiden som munsåret är aktivt. Läs mer

Stödja immunförsvaret

Det finns mycket man kan göra för att stödja sitt immunsystem så det kan fungera normalt och effektiv. På så sätt ger man kroppen bra förutsättningar för att kunna strida tillbaka mot inkräktande virus och bakterier. Läs mer…

Stödja tarmfloran och maghälsan

Att magen och tarmsystemet fungerar optimalt och att tarmfloran är i balans är A och O för en bra hälsa. Det påverkar i hög grad immunsystemets utveckling och funktion. Det minskar även risken för  en rad hälsoproblem. Läs mer

Close