Recept på glutenfria bovetefrallor

by Mikaela Bjerring on 14 januari, 2016 · 6 comments - Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore -

in Blogg, Glutenfritt, Kost, Recept

Dessa bovetefrallor är naturligt glutenfria och lätta att baka. Dessutom får dom en riktigt god smak och fin konsistens. En stor favorit bland glutenfria bröd, som garanterat kommer att vara uppskattat av hela familjen.

Glutenfria bovetefrallor recept

Detta behöver du (ca 16 st):

Gör så här:

  1. Smula ner jästen i en bunke, tillsätt vattnet och låt jästen lösas upp.
  2. Tillsätt sedan alla de torra ingredienserna: havssalt, bovetemjöl, durramjöl, chiafrön och fiberhusk.
  3. Jobba ihop degen med degkrokar under ca 5 minuter tills du fått en jämn och fin deg.
  4. Täck över bunken med en handduk och låt degen svälla i ca 20 minuter.
  5. Forma bullar av degen och lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper. Pudra sedan över lite bovetemjöl så dom får en fin yta.
  6. Låt bullarna jäsa i ca 90 minuter under bakduk. Se till att det är varmt och dragfritt i köket så att dom jäser ordentligt.
  7. Värm upp ugnen till 225 °C och grädda i ca 20 min i mitten av ugnen.
  8. När bullarna är färdiggräddade, så flyttar du över dom till ett galler. Som med många glutenfria bröd behöver dom svalna helt för att få rätt konsistens innan dom är redo att ätas.

Fler glutenfria recept hittar du här

Relaterade inlägg:

 

{ 6 comments… read them below or add one }

1 Laila H januari 16, 2016 kl. 23:50

Åhh, vad goda dom ser ut! Dom ska jag prova att baka. 🙂

Svara

2 Anja W januari 17, 2016 kl. 00:07

Ser goda ut 🙂

Svara

3 Kalle januari 17, 2016 kl. 00:10

Alltid roligt att prova nya glutenfria brödrecept. Ska testa.

Svara

4 Karina januari 17, 2016 kl. 00:29

Mums 🙂

Svara

5 Cecilia mars 29, 2016 kl. 13:40

Kan jag utesluta chiafröna?

Svara

6 Mikaela Bjerring mars 30, 2016 kl. 08:54

Det går bra att utesluta chiafrön om du föredrar det.

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: