– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –
Dessa bovetefrallor är naturligt glutenfria och lätta att baka. Dessutom får dom en riktigt god smak och fin konsistens. En stor favorit bland glutenfria bröd som garanterat kommer att vara uppskattade av hela familjen.



Detta behöver du (ca 16 st):
- 50 g jäst
- 9 dl fingervarmt vatten
- 2 msk chiafrön
- 8 dl bovetemjöl
- 3 dl durramjöl
- 1 dl fiberhusk
- 2 tsk havssalt
Gör så här:
- Smula ner jästen i en bunke, tillsätt vattnet och låt jästen lösas upp.
- Tillsätt alla de torra ingredienserna: havssalt, bovetemjöl, durramjöl, chiafrön och fiberhusk.
- Jobba ihop degen med degkrokar under 5-7 minuter tills du fått en jämn och fin deg. Glutenfria degar behöver en längre bearbetning för att bli bra än glutendegar, så korta inte ner på tiden.
- Täck över bunken med en handduk och låt degen jäsa under 20 minuter.
- Forma bullar av degen och lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper. Pudra sedan över lite bovetemjöl så dom får en fin yta.
- Låt bullarna jäsa i cirka 90 minuter under bakduk. Se till att det är varmt och dragfritt i köket så att dom jäser ordentligt.
- Värm upp ugnen till 225 °C och grädda i cirka 20 min i mitten av ugnen.
- När bullarna är färdiggräddade så flyttar du över dom till ett galler. Som med många glutenfria bröd behöver dom svalna helt för att få rätt konsistens innan dom är redo att ätas.
Åhh, vad goda dom ser ut! Dom ska jag prova att baka. 🙂
Ser goda ut 🙂
Alltid roligt att prova nya glutenfria brödrecept. Ska testa.
Mums 🙂
Kan jag utesluta chiafröna?
Det går bra att utesluta chiafrön om du föredrar det.