– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –
Hembakat knäckebröd är rena lyxen för smaklökarna och dessutom superenkelt att göra själv. Här följer ett recept på glutenfritt havreknäcke med knapriga fröer som du rör ihop snabbt.
Ingredienser för havreknäcke:
- 2 dl glutenfria havregryn
- 2 dl glutenfritt havremjöl
- 1/2 dl hela linfrön
- 1 dl solroskärnor
- 1/2 dl chiafrön
- 2 msk fiberhusk
- 1/2 tsk havssalt
- 1/2 dl smakneutral kokosolja
- 3 dl vatten
Så här gör du:
- Sätt ugnen på 160 °C.
- Blanda alla torra ingredienser i en skål.
- Tillsätt oljan och vattnet och bland om väl.
- Kavla ut degen tunt på en plåt mellan två bakplåtspapper. Ta bort det översta pappret och skär ett rutmönster i degen i lagom stora bitar.
- Grädda brödet i mitten av ugnen i 70-80 min. Sänk sedan värmen till 50 °C och låt det torka i ugnen tills helt sprött.
- Dela knäcket i bitar och låt det svalna på ett galler.
Tack för tipset det ska jag prova. Roligt med lite omväxling från vanligt fröknäcke.
Tycker jag att du ska! Jag gjorde dom någon tjockare som ett vanlig knäcke och det blev riktigt sprött och gott!
Mums vad gott, det ska jag verkligen prova 🙂
Dom blir riktigt goda! 🙂