Glutenfritt havreknäcke

by Mikaela Bjerring on 28 december, 2016 · 4 comments - Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore -

in Blogg, Glutenfritt, Kost, Recept, Vegansk kost, Vegetarisk kost

Hembakat knäckebröd är lyx för smaklökarna och dessutom superenkelt att göra själv. Här följer ett recept på glutenfritt havreknäcke med knapriga fröer.

Glutenfritt havreknäcke

Detta behöver du:

Så här gör du:

  1. Sätt ugnen på 160 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en skål.
  3. Tillsätt olja och vatten och bland allt väl.
  4. Kavla ut degen på en plåt mellan två bakplåtspapper ca 1/2 cm tjockt. Ta bort det översta pappret och skär ett rutmönster i degen i lagom stora bitar.
  5. Grädda brödet i mitten av ugnen i 70-80 min. Sänk sedan värmen till 100 grader och låt det torka i ugnen tills det är sprött.
  6. Dela knäcket i bitar och låt det svalna på ett galler.

Relaterade inlägg:

 

{ 4 comments… read them below or add one }

1 Tessa januari 4, 2017 kl. 11:17

Tack för tipset det ska jag prova. Roligt med lite omväxling från vanligt fröknäcke.

Svara

2 Mikaela Bjerring januari 4, 2017 kl. 21:58

Tycker jag att du ska! Jag gjorde dom någon tjockare som ett vanlig knäcke och det blev riktigt sprött och gott!

Svara

3 Krestina januari 4, 2017 kl. 16:26

Mums vad gott, det ska jag verkligen prova 🙂

Svara

4 Mikaela Bjerring januari 4, 2017 kl. 22:02

Dom blir riktigt goda! 🙂

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: