Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Rabatter & Kampanjer

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Bodystore black friday

Recept på glutenfritt morotsbröd

av | jul 17, 2015 | Blogg, Glutenfritt, Kost, Laktosfritt, Recept, Vegansk / Vegetarisk kost | 8 Kommentarer

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com – 

Här följer ett recept på ett riktigt gott morotsbröd med knapriga fröer. Ett glutenfritt och mjölkfritt bröd som blir saftigt och mjukt med en lite hårdare skorpa. Hembakat bröd när det smaka som bäst.

Recept på glutenfritt morotsbröd

Detta behöver du:

Gör så här:

 1. Värm havremjölken till 37 grader (finger varmt), smula ner jästen och låt den lösas upp.
 2. Tillsätt fiberhusk och låt vätskan svälla i cirka 15 minuter.
 3. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta ihop till en deg med hjälp av degkrokar. Glutenfritt bröd kräver ofta en kraftig bearbetning för att bli riktigt bra, så låt degkrokarna jobba sig genom degen under 5 minuter. Degen ska vara något klibbigare än en vanlig bröddeg.
 4. Forma degen till ett bröd och lägg det på en plåt klädd med bakplåtspapper eller använd dig av en brödform. Själv tycker jag att det blir bättre i en brödform. Låt sedan brödet jäsa under bakduk i ca 40 minuter. Se till att det är helt dragfritt i köket. Skulle brödet inte ha rest sig bra efter 40 minuter så låt det jäsa lite till.
 5. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 35 minuter.
 6. Ta ut brödet ur ugnen  och låt det svalna på ett galler. Som med många glutenfria bröd behöver det svalna helt för att få rätt konsistens innan det är redo att ätas.

 

Fler recept hittar du här

 

Relaterade inlägg:

 

8 Kommentarer

 1. Anna Johansson

  Så gott det ser ut! Tack för receptet, det ska jag prova av baka.

  Svara
 2. Emma

  Mums! Älskar morotsbröd 🙂

  Svara
 3. Cilla

  Ser gott ut!

  Svara
 4. Sari Hänninen

  Hejsan…
  Jag har precis skaffat mig en råsaftcentrifug och skulle vilja nyttja morotsresterna från juicandet…
  Ska jag minska ned på vätskemängden, om jag tar 2 dl morots-“kött”?
  Om ja, i så fall, med hur mycket?

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Nej, du får istället öka vätskemängden något. Prova dig fram när du blandar degen, känns den för torr för en “normal bröddeg” så tillsätt lite mer vätska.

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Bodystore kampanjer

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close