Om mig

by Mikaela Bjerring

Om Mikaela Bjerring
Jag heter Mikaela Bjerring och är utbildad näringsterapeut. Största delen av mitt vuxna liv har jag spenderat utomlands, men är nu bosatt i Malmö. Förutom att jag har en stark passion för hälsa, så har jag även en stor förkärlek till att resa, uppleva och utvecklas som person.

På bloggen skriver jag ur ett holistiskt synsätt dvs. om helhetshälsan. Att må bra i både kropp, hjärna och själ – på ett fysiskt, psykiskt, emotionellt, psykosocial och själsligt plan. Inom det holistiska synsättet stirrar man sig inte blind på symtom eller enskilda kroppssystem, utan man försöker hitta den grundläggande orsaken till hälsoproblemet och sedan ta hänsyn till balansen i hela kroppen. Våra olika kroppsfunktioner är som pusselbitar. Alla måste finnas och fungera för att det skall bli en frisk och sund helhet.

Vår hälsa och vårt välmående är resultatet av våra dagliga val som påverkar oss både på kort och lång sikt. Dessa val inkluderar vad vi äter och den näring vi får i oss, samt hur kroppen kan tillgodo göra sig den. Hur fysiskt aktiva vi är, var vi bor, vilket typ av jobb vi har, människor vi omger oss med och våra relationer till dessa. Det omfattar även våra val av hygienartiklar, allt vi använder på vår kropp och produkter vi använder i vårt hushåll. Det inkluderar även hur vi reagerar på livets händelser – tankar, känslor och handlingar.

På bloggen hittar du recept med fokus på antiinflammatorisk kost. Jag lägger mycket vikt på betydelsen av en balanserad tarmflora och ett välfungerande mag- tarmsystem. Du kan läsa om olika näringsämnen, örter, superfoods, livsmedel, hälsokostprodukter, kosttillskott och vikten av ett balanserat näringsintag. Jag lyfter fram ekologiska och miljövänliga produkter, traditionella huskurer och husmors tips, naturlig hudvård, psykisk hälsa, mental träning och personlig utveckling, träningsinspiration, samt intressanta studier och forskning inom funktionsmedicin och hälsa på alla plan.

 

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.