– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost –
Denna variant av vegansk chokladpudding är så god. Den blir riktigt fluffig och krämig till konsistensen och är dessutom väldigt enkel att göra. Du vispar ihop den på några minuter och den kan avnjutas direkt.

Om du letar efter ett recept för en chokladpudding som är otroligt snabb och enkel att göra, så har du kommit rätt. Den är dessutom vegansk och om du sötar den med fibersirap så blir den även low carb. Genom att tillsätta en smakarom som till exempel vaniljarom får du dessutom ett extra smaklyft.
Tänk på att du måste använda en vispbar kokosgrädde, annars kommer du inte att få den fluffig. Kokosgrädden måste även vara kylskåpskall för att du ska få rätt konsistens.

Ingredienser för vegansk chokladpudding:
- 250 ml vispbar kokosgrädde (kylskåpskall)
- 4 msk raw kakao
- 2 msk sirap (t.ex: fibersirap (low carb) eller agavesirap)
- 10 droppar naturlig vaniljarom eller efter tycke
Så här gör du:
- Mät upp samtliga ingredienser i en skål och vispa ihop till en luftig och fluffig konsistens. Smaka av och se om du vill tillsätta mer smakarom och sötma.
- Klicka ut chokladpuddingen i portionsskålar eller glas. Avnjut direkt eller ställ in den kylskåpet en stund om du vill ha den kallare och lite fastare i konsistensen.
- Om du vill kan du toppa med hackad choklad, nötter eller färska bär.

Naturliga aromer som smaksättare
Smakaromer från Crearome som jag använt i det här receptet ger verkligen ett fantastiskt smaklyft. Produkterna är framställda av naturliga aromer från ekologiska råvaror och kontrollerade av EcoCert.
Perfekta som smaksättning i desserter, bakverk och andra godsaker. De kan även användas som doftessens i hemmagjorda hudvårdsprodukter som t.ex läppcerat, salvor och krämer.
Relaterade inlägg:
0 kommentarer