Om mig

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. På bloggen skriver jag ur ett holistiskt synsätt dvs. om helhetshälsan. Att må bra i både kropp, hjärna och själ – på ett fysiskt, psykiskt, emotionellt, psykosocial och själsligt plan. Inom det holistiska synsättet stirrar man sig inte blind på symtom eller enskilda kroppssystem, utan man försöker hitta den grundläggande orsaken till hälsoproblemet och sedan ta hänsyn till balansen i hela kroppen. Våra olika kroppsfunktioner är som pusselbitar. Alla måste finnas och fungera för att det ska kunna bilda en frisk och sund helhet.

Inom oss har vi ett helt universum med komplexa kroppsprocessers som vi måste se efter. Ju mer vi lär oss om oss själva, hur kroppen fungerar och våra individuella styrkor och svagheter, ju bättre hälsa kan vi uppnå så att vi kan må optimalt både idag och i framtiden. När man mår bra i både kropp, hjärna och själ, så upplever man mer glädje och energi vilket gör att man kan njuta av livet fullt ut.

Vår hälsa och vårt välmående är resultatet av våra dagliga val som påverkar oss både på kort och lång sikt. Dessa val inkluderar vad vi äter och den näring vi får i oss, samt hur kroppen kan tillgodo göra sig den. Hur fysiskt aktiva vi är, var vi bor, vilket typ av jobb vi har, människor vi omger oss med och våra relationer till dessa. Det omfattar även våra val av hygienartiklar, allt vi använder på vår kropp och produkter vi använder i vårt hushåll. Det inkluderar även hur vi reagerar på livets händelser – tankar, känslor och handlingar.

På bloggen hittar du recept med fokus på antiinflammatorisk kost. Jag lägger mycket vikt på betydelsen av en balanserad tarmflora och ett välfungerande mag- tarmsystem. Du kan läsa om olika hälsoproblem, näringsämnen, örter, superfoods, livsmedel, hälsokostprodukter, kosttillskott och vikten av ett balanserat näringsintag. Jag lyfter fram ekologiska och miljövänliga produkter, traditionella huskurer och husmors tips, naturlig hudvård, psykisk hälsa, mental träning och personlig utveckling, träningsinspiration, samt intressanta studier och forskning inom funktionsmedicin och hälsa på alla möjliga plan.

 

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close