Vi är mitt uppe i den korta säsongen för ramslök. Det är verkligen en fantastisk vårprimör som man borde ta tillvara på om man har möjlighet. Att göra ramslöksalt är till exempel ett enkelt sätt att kunna njuta av den goda örten året om.

Vi är mitt uppe i den korta säsongen för ramslök. Det är verkligen en fantastisk vårprimör som man borde ta tillvara på om man har möjlighet. Att göra ramslöksalt är till exempel ett enkelt sätt att kunna njuta av den goda örten året om.
Våren är verkligen en härlig tid med ljusare och längre dagar, varmare temperaturer och en natur som åter börjar grönska efter en lång vintervila. Men det är också när säsongen för pollenallergi börjar. Här följer några lifehacks för dig som lider när pollenhalterna blir höga.
På senare år har fermenterade livsmedel fått mycket uppmärksamhet och det av en bra anledning. Under fermenteringsprocessen bildas nämligen enzymer och mjölksyrabakterier m.m som vår mage och tarm mår bra av. På samma sätt kan man fermentera medicinala örter och då få mer ut av näringen och de aktiva ämnena som dom innehåller.
En krämig och smakrik vegansk thaigryta med gröna linser. Perfekt när du vill ha något värmande och mättande. Ät den som den är eller servera med ris eller quinoa.
När pollensäsongen sätter igång kan det vara en riktig pina för personer med pollenallergi. Valet är då mellan symtom som rinnande ögon, nästäppa och snuva eller allergimediciner med antihistamin. Men visste du att vissa näringsämnen som finns i vår mat också fungerar som naturliga antihistaminer?
Populära inlägg
Sidan du begärde kunde inte hittas. Försök förfina din sökning eller använd navigeringen ovan för att lokalisera inlägget.