Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Produkttips!

 Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Ribos

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost –

Ribos är ett unikt sockerämne, en enkel sockerart, en monosackarid som finns naturligt i varje cell i människokroppen, men som inte kan lagras. Det officiella kemiska namnet av D-ribos är a-D-ribofuranos och består av kol, socker och pentos.

Ribos i kroppen och som kosttillskott

Funktion av ribos i kroppen

Ribos är en viktig byggsten i RNA-molekylen. Vidare ingår den i ATP, NADH och ett antal andra molekyler som är viktiga i metabolismen. Eftersom D-ribos verkar synergistiskt med kreatin och förstärker fördelarna är det ett populärt tillskott inom gymvärlden. D-ribos har visat sig kunna öka energinivån, boosta uthålligheten och främja återhämtningen. Eftersom D-ribos deltar i ATP-syntesen i muskelcellerna så kan den öka idrottsprestationer och förkorta återhämtningen efter intensiv träning.

 

Exempel på kosttillskott med ribos:

 

Fler produkter hittar du här

 

Relaterade inlägg:

 

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close