Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Rabatter & Kampanjer

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Irisdiagnostik

Genom att studera ögats iris så kan man kartlägga kroppens styrkor och svagheter, se funktionsnedsättningar i kroppssystem och organ. Irisdiagnostik används flitigt inom alternativ medicin för att analysera eventuella sjukdomstillstånd och för att kunna förebygga framtida hälsoproblem.

Ett öga för att utföra irisdiagnostik

Utvecklingen av Irisdiagnostik

Irisdiagnostik eller irisanalys är en gammal metod som omnämndes så tidigt som av Hippokrates. Modern irisdiagnostik har dock sin upphovsman i den ungerske läkaren Ignatz von Peczely, som publicerade sina studier 1881 (1). Hos patienter som opererats på grund av skada studerade han förändringar av ögats iris (regnbågshinna). Genom dessa iakttagelser utvecklade han en metod för att diagnostisera funktionsstörningar och sjukdomar i kroppen. I början på 1900-talet vidareutvecklade den svenska homeopaten Nils Liljeqvist metoden (2). Idag används Irisdiagnostik flitigt av naturläkare och homeopater för att analysera hur kroppen mår och för att kartlägga genetiska styrkor och svagheter.

Så utförs irisdiagnostik

Likväl som ögonen är själens spegel, är de även en karta över vår kropp. Ögonen kan visa både genetiska och förvärvade styrkor och svagheter. Genom Irisdiagnostik eller iridologi som det också kallas kan man se tecken på sådant som varit, är eller kan komma att utvecklas.

 När man undersöker iris bör pupillen vara sammandragen. Vanligtvis riktar man en lampa mot ögat och använder en förstorande lins som hjälpmedel. Det är lättare att läsa av blå ögon än bruna. Det finns tre grundläggande tecken i iris, som alla har sin innebörd: onaturliga färger, cirkulära ringar, fläckar eller linjer, som kan vara vita, mörka eller svarta.

Det finns inga ”perfekta” ögon, det vill säga ögon helt utan tecken. Alla människor har styrkor och svagheter, vilka kan utvecklas och förbättras emotionellt, andligt, fysiskt och psykiskt i vår kropp. Irisdiagnostik kan hjälpa dig att bli mer medveten om dessa styrkor och svagheter. På så sätt kan du lära dig undvika destruktiva vanor, utnyttja dina styrkor, stärka dina svagheter och ge dig själv bättre förutsättningar att leva ett friskare liv.

 

Källor och referenser:

(1) Decker, J: Grundlage der Irisdiagnosik, Ettlingen 1965

(2) Raimo Heino, Nya naturläkarboken, Raben Prisma ISBN: 91-518-3058-2

 

Relaterade inlägg:

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close