Vatten – Vattenfilter

Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore, Grön gåva och Svensk hälsokost -

by Mikaela Bjerring

Genom att filtrera kranvattnet så kan man reducera toxiner så som tungmetaller, läkemedelsrester, bekämpningsmedel, klor och få en bättre mineralbalans i vattnet. Här nedan hittar du några av de mest populära vattenreningsprodukterna på marknaden, så som vattenfilterkanna och vattenfilter för kökskranen och duschen som du enkelt kan installera själv. Klicka här för att läsa mer om vattnets betydelse för hälsan.

Dafi vattenfilterkanna glas 2,0 liter

Dafi vattenfilterkanna 2,0l glas renar effektivt ditt dricksvatten. Den har en elektronisk indikator för filterbyte. Med en medföljande standardfilterpatron!

299 kr

 

Dafi vattenfilterkanna 2,4 liter

Dafi vattenfilterkanna, 2,4 liter i miljövänlig plast tar effektivt bort kalk, klor, järn, bly och kvicksilver, rester av bekämpningsmedel samt läkemedelsrester som kan finnas i vårt vatten

175 kr

Dafi vattenfilterpatroner 3-pack

Dafi vattenfilterpatroner renar från skadliga ämnen samtidigt som det tillför viktiga mineraler. Varje Dafi Filterpatron ger ca 125-150 liter rent, gott och hälsosamt vatten. Passar alla dafi vattenreningskannor.

139 kr

 

Krantoppsfilter Clearly, 5-stegs renare

Lättmonterat 5-stegs krantoppfilter med väljare för filtrerat eller ofiltrerat vatten samt utbytbar filterpatron. Renar 7000 liter vatten.

1099 kr

 

Clearly krantoppsfilter, utbytespatron

Clearly utbytespatron till krantoppsfilter. Filterkapacitet 7000 liter eller 12 månader.

995 kr

Clearly duschfilter, 3 steg, insats till dusch

Clearly duschfilter passar både på handdusch och takdusch och är lätt att installera själv. Patronen räcker upp till 1 år.

1195 kr

 

Clearly duschfilter, 3 steg, utbytespatron

Clearly duschfilter utbytespatron är lätt att installera själv och räcker upp till ett år.

1095 kr

 

Ionosil kolloidalt silver

Ionosil Kolloidalt Silver från ION SILVER är en vattenreningsprodukt som renar vatten från svampar, virus, bakterier och encelliga parasiter.

Från 261 kr

Fler produkter för vattenrening hittar du här

Vattnets betydelse för hälsan

Vatten behövs för nästan alla processer i kroppen och vi klarar oss enbart några dygn utan att fylla på med mer. Hur stort vårt dagliga behov är beror på hur stor förlusten är varje dag. Behovet av vatten påverkas av omgivningens temperatur, fysisk aktivitet, samt matens sammansättning. Vissa sjukdomstillstånd som feber, kräkningar och diarré ökar behovet ytterligare.

Hjärnan består till stor del utav vatten. Redan vid ganska små vattenförluster försämras förmågan att tänka klart och man blir mentalt trött. Det räcker med mindre vattenförluster för att vi ska orka mindre. Om huden inte får tillräckligt med vätska blir den torrare och förlorar elasticitet.

Normalt utsöndras 2-2,5 liter vätska per dag via urin och svett. En del av vätskebehovet täcks av maten vi äter. Resten behöver vi få i genom att dricka. Det sägs att medelintaget för de allra flesta ligger på 1,5 liter vatten per dag. Men om vi är fysiskt aktiva, motionerar, bastar, eller befinner oss i ett varmt klimat så ökar behovet.

Vatten, ljus och näring är byggstenarna i allt liv!

Att få i sig tillräckligt med vatten varje dag är essentiellt för god hälsa. Vatten innehåller inga kalorier i sig, men ger näring, vilket gör att det räknas som ett näringsämne. Man ska helst dricka större mängder åt gånger och inte smådricka hela dagen, eftersom njurarna aldrig får vila då. Drick helst inte till måltid utan 30 minuter innan och 2 ½ timme efter måltiden. Detta gör att man inte spär ut enzymerna i maten som gör att matsmältningen och näringsupptaget försvåras.

Vatten är involverat i nästan varje funktion i kroppen så som:

  • Matsmältningen
  • Absorptionen
  • Cirkulationen
  • Avsöndringen
  • Transport av näringsämnen
  • Uppbyggande funktioner
  • Reglering av kroppstemperatur
  • Kroppens utrensningssystem

Vårt kranvatten

Kranvattnet i Sverige är tyvärr inte så rent som man skulle kunna tro. Faktum är att gamla vattenledningar, kemikalier, tungmetaller, läkemedelsrester, bekämpningsmedel, förändrade normvärden, samt ökande miljöhot idag har en stor negativ påverkan på kvalitén av det svenska kranvattnet. Eftersom reningsverken inte klarar av att få bort alla skadliga ämnen från vattnet är det upp till oss själva att skaffa vattenrenare och vattenfilter för att få i oss rent och hälsosamt vatten. För att ta reda på vad ditt kranvatten innehåller så kan du kontakta din kommun.

Relaterade inlägg: