Snarkning

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost, Happy Green och Bodystore -

by Mikaela Bjerring

En bra natts sömn är väsentligt för god hälsa. När man snarkar så störs sömnen och man får inte den vila som man behöver. Snarkning höjer även blodtrycket och hos drygt en tiondel av de som snarkar kan det innebära ett större hälsoproblem när det blir upprepade andningsuppehåll i sömnen, så kallad sömnapné. Här följer några tips som du kan prova för att bli av med snarkning. Klicka här för att skrolla direkt ner till produkter vid snarkning.

Naturlig hjälp vid snarkning

Hjälp för att bli snarkfri

Det finns hjälp att få både mot lättare snarkningar och allvarligare sömnapnésyndrom. Det finns även en del saker som man kan göra själv för att minska problemet. En del livsstilsförändringar kan vara nödvändigt och man kan dessutom ta hjälp av några naturliga medel och traditionella huskurer som kan vara mycket effektiva.

Livsstilsförändringar vid snarkning

Sov på sidan: Om du sover liggandes på rygg ökar risken för snarkningar eftersom trycket mot luftvägarna och halsen växer. Genom att sova på sida så kan man många gånger motverka snarkning.

Viktkontroll: Övervikt är den vanligaste orsaken till snarkning. En studie vid Srinakharinwirot University i Bangkok visar att viktuppgång kan minska de goda effekterna av en operation mot snarkning och viktminskning kan minska snarkning markant.

Undvik rökning och dra ner på alkohol: Undvik både alkohol och rökning innan läggdags. Alkohol gör svalget slappt, vilket ökar risken för snarkning markant. Rökning täpper till luftvägarna och det gäller även passiv sådan.

Rensa luftvägarna: Snarkning kan vara en bieffekt av sinusbesvär. För att rensa luftvägarna kan du testa olika eteriska oljor som t.ex pepparmyntsolja. Det finns även olika typer av nässprayer som kan hjälpa och den traditionella nässköljningen är räddningen för många.

Fyra sätt att rensa luftvägarna

Zedopor är en snarkdämpande spray som verkar genom att fukta vävnaderna i den bakre delen av gommen och svalget. Det reducerar då vibrationerna som är själva uppkomsten till snarkning. Zedopor innehåller enbart vegetabiliska konsistensgivare, vilket inkluderar liposomkomplex av olivolja, solrosolja, kamomillolja, pepparmyntsolja, samt vitaminerna E, C och B6.

Gurgla med pepparmynta är en traditionell och uppskattad huskur som kan vara väldigt effektiv när snarkningen orsakas av förkylning eller luftburen allergi (1). Tillsätt en droppe eterisk pepparmyntsolja till ett glas vatten och gurgla innan du går till sängs (svälj inte, utan spotta ut).

Msm-nässpray är en välbeprövad huskur för att motverka snarkning. En studie vid Oregon Health Science University visade att 80% av de 35 medverkande fick en signifikant minskning av sina snarkbesvär (2). Blanda 1 del MSM med 6 delar vatten i en nässprayflaska. Använd nässprayen en stund innan du går och lägger dig.

Nässköljning är ett effektivt sätt att rensa luftvägarna och kan hjälpa vid snarkning. Att skölja näsan med hjälp av en nässköljningskanna bidrar till att slemhinnan blir återfuktad, flimmerhåren stimuleras och aktiviteten hos de slembildande cellerna balanseras (3).

 

Produkter

Zedopor Medica Nord, 75 ml

Zedopor är en snarkdämpande spray verkar genom att fukta vävnaderna i det bakre delen av gommen och svalget. Detta reducerar vidrationerna i vävnaderna - d.v.s. själva uppkomsten till snarkningar.

159 kr

 

Eterisk pepparmyntsolja Crearome, 10 ml

Eterisk olja Pepparmynta ger en kylande känsla på huden och den isiga och söta doften gör den härligt uppfriskande. Lämpar sig utmärkt för kroppsvård och i matlagning med sparsamhet.

54 kr

 

Ion Silver Lignisul MSM, pulver 500 g

Ion Silver Lignisul MSM, pulver Lignisul MSM är en naturlig källa till svavel som hjälper kroppen att reparera sig på cellulär nivå.

184 kr

 

Nässprayflaska Ion Silver, 30 ml

Denna tomma nässprayflaska från Ion Silver är utmärkt om du vill blanda ditt eget nässpray. Nässprayflaskan är resistent mot syra, alkohol, värme och vegetabiliska oljor. En nässprayflaska som är liten och smidig att ha med i väskan.

15 kr

 

Nosebuddy nässköljningskanna

Nosebuddy nässköljningkanna finns i tre friska färger: blå, grön och rosa. Det medföljer en lättläst bruksanvisning som ger tydliga och utförliga instruktioner, både om hur du sköljer näsan och hur du torkar näsan på bra sätt efteråt. Designad och tillverkad i Sverige

159 kr

 

Relaterade inlägg: