Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Rabatter & Kampanjer

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Snarkning

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost, Happy Green och Bodystore –

En bra natts sömn är väsentligt för god hälsa. När man snarkar så störs sömnen och man får inte den vila som man behöver. Snarkning höjer även blodtrycket och hos drygt en tiondel av de som snarkar kan det innebära ett större hälsoproblem när det blir upprepade andningsuppehåll i sömnen, så kallad sömnapné. Här följer några tips som du kan prova för att bli av med snarkning. 

Snarkning

Hjälp för att bli snarkfri

Det finns hjälp att få både mot lättare snarkningar och allvarligare sömnapnésyndrom. Det finns även en del saker som man kan göra själv för att minska problemet. En del livsstilsförändringar kan vara nödvändigt och man kan dessutom ta hjälp av några naturliga medel och traditionella huskurer som kan vara mycket effektiva.

Livsstilsförändringar vid snarkning

Sov på sidan: Om du sover liggandes på rygg ökar risken för snarkningar eftersom trycket mot luftvägarna och halsen växer. Genom att sova på sida så kan man många gånger motverka snarkning.

Viktkontroll: Övervikt är den vanligaste orsaken till snarkning. En studie vid Srinakharinwirot University i Bangkok visar att viktuppgång kan minska de goda effekterna av en operation mot snarkning och viktminskning kan minska snarkning markant.

Undvik rökning och dra ner på alkohol: Undvik både alkohol och rökning innan läggdags. Alkohol gör svalget slappt, vilket ökar risken för snarkning markant. Rökning täpper till luftvägarna och det gäller även passiv sådan.

Rensa luftvägarna: Snarkning kan vara en bieffekt av sinusbesvär. För att rensa luftvägarna kan du testa olika eteriska oljor som t.ex pepparmyntsolja. Det finns även olika typer av nässprayer som kan hjälpa och den traditionella nässköljningen är räddningen för många.

Fyra sätt att rensa luftvägarna

Zedopor är en snarkdämpande spray som verkar genom att fukta vävnaderna i den bakre delen av gommen och svalget. Det reducerar då vibrationerna som är själva uppkomsten till snarkning. Zedopor innehåller enbart vegetabiliska konsistensgivare, vilket inkluderar liposomkomplex av olivolja, solrosolja, kamomillolja, pepparmyntsolja, samt vitaminerna E, C och B6.

Gurgla med pepparmynta är en traditionell och uppskattad huskur som kan vara väldigt effektiv när snarkningen orsakas av förkylning eller luftburen allergi (1). Tillsätt en droppe eterisk pepparmyntsolja till ett glas vatten och gurgla innan du går till sängs (svälj inte, utan spotta ut).

Msm-nässpray är en välbeprövad huskur för att motverka snarkning. En studie vid Oregon Health Science University visade att 80% av de 35 medverkande fick en signifikant minskning av sina snarkbesvär (2). Blanda 1 del MSM med 6 delar vatten i en nässprayflaska. Använd nässprayen en stund innan du går och lägger dig.

Nässköljning är ett effektivt sätt att rensa luftvägarna och kan hjälpa vid snarkning. Att skölja näsan med hjälp av en nässköljningskanna bidrar till att slemhinnan blir återfuktad, flimmerhåren stimuleras och aktiviteten hos de slembildande cellerna balanseras (3).

 

Källor och Referenser:
(1) Huskurer och botemedel, Readers digest AB, Stockholm, ISBN 91-7030-304-5
(2) Egenskaper av MSM: https://www.ion-silver.com/msm.lignisul.htm
(3) Saline Nasal Irrigation for Upper Respiratory Conditions: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2778074/

 

Relaterade inlägg:

 

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close