Passion för hälsa Blogg

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Rabatter & Kampanjer

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Colostrum

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost –

Colostrum är råmjölk som innehåller över 90 kända komponenter. Det är bland annat rikt på bakteriebindande immunoglobuliner och laktoferrin, med en perfekt balans av vitaminer, mineraler och aminosyror. 

Colostrum är råmjölk som räknas till prebiotika

Funktion av colostrum i kroppen

Colostrum (råmjölk) är det första näringsrika förstadiet till mjölk som utsöndras av mamman som alla nyfödda däggdjur naturligt får. Colostrum från kor liknar människan sammansättning, men forskning visar att den från kor har 4 gånger starkare immunstärkande effekter än människans. Den innehåller över 90 kända komponenter och är rik på bakteriebindande immunoglobuliner, antibiotikaverkande äggviteämnen och tillväxtfaktorer. Den innehåller även en perfekt balans av vitaminer, mineraler och aminosyror. Colostrum räknas ofta till prebiotika som främjar en balanserad tarmflora.

 

Exempel på kosttillskott med colostrum:

 

Fler kosttillskott hittar du här

 

Källor och Referenser:

Peter Wilhelmsson,Näringsmedicinska uppslagsboken Örtagårdens bokförlag, ISBN: 91-631-7910-5.

 

Relaterade inlägg:

 

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close