Passion för hälsa Blogg

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Rabatter & Kampanjer

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

NAC, N-acetyl-cystein

NAC ( N-acetyl-cystein ) är en molekylär variant av cystein. Det är ett devirat av aminosyran L-cystein och en förlöpare till glutation. I Sverige förekommer inte NAC som kosttillskott, men i USA är det vanligt.

Aminosyran N-acetyl-cystein

Funktion av NAC ( N-acetyl-cystein )

N-acetyl-cystein är ett väldokumenterat näringsämne. I andra länder som t.ex USA är NAC ett tillskott som är populärt bland kroppsbyggare eftersom det medför snabbare återhämtning efter hård träning. I Sverige klassas N-acetyl-cystein som ett läkemedel. Aminosyran har en slemlösande funktion och förekommer därför i läkemedel mot bronkit, KOL och kroniskt luftrörskatarr. NAC används även vid allergier, cystisk fibros, förkylningar och för att rädda liv i vården vid Paracetamolförgiftning. NAC är även något som ges till HIV-patienter eftersom det ökar T-cellernas funktion och minskar HIV-virusets verkan. Det har även förmågan att öka glutation som HIV-sjuka ofta har brist på.

 

Källor och Referenser:

(1) Peter Wilhelmsson,Näringsmedicinska uppslagsboken Örtagårdens bokförlag, ISBN: 91-631-7910-5.

 

Relaterade inlägg:

 

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close